İkrar üzerine düşünce ve sanat üretenler

Tevazu, erdem gibi hassas ölçülerle sanat üreten ve toplumun genlerine girmeyi başaranların sayısı çok az, söz pazarlığına, güce tapanlara, devşirme yazılara ve yazarlara karşı, bilginin kaynağını halk ozanlarından ve halktan alan, rasyonel akılla ölçümleyen insanın duyduğuna, hissettiğine ve inandığına sazla âşık olmasını sağlayan “geleneği geçmişten emanet” alanlar gerçek halk sanatçısı olmayı başaranlardır.
Duyumsanan, deneyimlenen inancımızdaki tanrı sevgisini dostta arayan ve ozanlarımızın, aşıklarımızın, erenlerimizin, şairlerimizin sözlerine tezenesiyle can vermeyi başaranlar bilir ki; Alevi sanatı tarih boyunca toplumu değiştirme gücüne sahip dinamikte ve özgürlükte bir yapıyla var olmayı başarmıştır.

Tüm toplumun garip bir şekil aldığını hepimiz biliyoruz toplu taşıma araçlarında, işyerlerinde evde,sokakta eline verilen birer cep telefonuyla başı kuma mahkum edilen ,elinde uyuşturucu torbalarıyla gezen gençlik bir yana sanatı ve edebiyatı ürün satış reklam aracı yapanlar ezberlenmiş, gerçekliği tükenmiş yozlaşmış bir yaşam biçimi ile geleceği belirsiz bir nesil ile yaşama hazırlanırken biz Aleviler iyilik,güzellik,barış,sevgi ve akıl demeye devam ediyoruz.

“Sözümüz kutsaldır, sözümüz cesaretimizdir”sosyal sorumluluk projemizde Halk sanatçılarımız, ozanlarımız ve sanatın tüm dallarıyla ilgilenen canlarımızın desteği hızla devam etmektedir. Başta Muharrem Temiz Aşık Seyit Meftuni’nin (İbrahim Mamo Temiz 1920-1982, Arguvan) oğlu.

Sazına bu güçlü gelenekle dokunan Muharrem Dedemiz bu topraklarda yaşayan Alevi yüreğinin en ince, en değerli temsilcisidir. “Dost Cemalin Benzer Güneşe aya” ile babasından aldığı dokuyla bir yanık koku bırakır sol yanımıza her tezeneye dokunduğunda
Ve Tolga SAĞ “Bugün Bize Pir Geldi” deyişini sevgili babası Arif sağ hocamdan duyduğum gün kadar beni heyecanlandıran bir nefes’e can verdi, Tolga Sağ “Ruhum İmanım Ali, Gecelerin Mahısın Ali, Sen Zehra’nın Yarısın Ali” diyordu işte topluma sazlarıyla güç ve cesaret veren tüm halk sanatçılarımızın yanında olduğumuzu söylüyor bir kez daha Muharrem Dedemiz ve sevgili Tolga Sağ canımıza teşekkür ediyorum.

EN SON EKLENENLER