Devlet Erkan’ı tarafından Alevi kurumları ve Cemevleri ; neden ziyaret edilmek isteniyor ?

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de bulunan Cemevlerine içişleri bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı aracılığı ile ziyaret istemi ve Cemevlerinin hiç birinin ziyareti kabul etmemesi ile bu konu gündeme geldi fakat geçtiğimiz aylarda kültür bakanlığı tarafından Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki Cemevleri ziyaret edilerek istemleri soruldu . Bununla ne amaçlanıyor ; belirsizliğini koruyor.
Böylesi bir süreçte Alevi kurumlarının ortaklaşa aynı reaksiyonu göstermeleri sürecin Aleviler için en doğru şekilde yürütülmesini sağlayacaktır fakat ne yazık ki henüz Alevi çatı örgütlerinden bu konuya ilişkin net bir tavır sergilenmedi. Henüz Pirsultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Başkanı Gani Kaplan’a kürsü konuşması esnasında Isparta Belediye başkanı tarafından yapılan saygısız müdahale sıcaklığını korurken Aleviler tarafından böyle bir olay yaşanmamışçasına bir durum sergileniyor .Aleviler; böyle kopuk bir birliktelik içinden nasıl ve ne zaman silkelenip çıkacaklar merakla bekliyorum.
Biz Kızılbaş Aleviler kimsenin kullanabileceği potansiyel oy kitlesi değiliz .Bu algıyı artık tüm siyasilerin öğrenmesi ama en önemlisi de bizlerin kendi kendimize bunu kabullenmememiz gerek.
Cemevlerimizin ve kurumlarımızın tekelleşmiş sistemden kurtularak; daha işlevsel, inanca ve kültüre net bir şekilde hizmet eden eğitici yerlere dönüşmediği sürece sadece belli hizmetlerin yürütüldüğü merkezler halinden inançsal açıdan ve kültürel açıdan gençleri yönlendirmediğimiz müddetçe kendimizi asla bulunduğumuz döngü içerisinden çıkaramayacağız.
Bu sebeplerdendir ki ; bizler ; seçim zamanı ziyaret edilen resmiyettte adı olmayan İnanç ( Alevilik ) olarak kalacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri