Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet

Her meslek grubundan, değişik illerden 300 genç ve devrimci yürek,
Kobane’ye gidebilmek, çocuklara kitap, oyuncak götürebilmek ,Berkin Elvan adına bir orman oluşturabilmek amacıyla toplandılar.

Bir canavarın patlattığı bomba ile 33 kişi yaşamını yitirdi. Onlarcası yaralandı.

O gün Suruç’ta Sokaklar Yanık et ve Kan Kokuyordu. Bugün Güneydoğu sokaklarında gezerken anlatılanlar, yaşananlar film şeridi gibi gözümün önünden aktı geçti.

Çok erken başladılar güne 20 Temmuz 2015 sabahı. Kahvaltılarını hep beraber hazırladılar. Sonrasında türkülere halaylarla umutlarını yükseltmeye başladılar.

Kobane’ye geçecek, savaş gölgesinde yaşayan çocuklara oyuncak götüreceklerdi. ,kadınlara ilaç vereceklerdi. . Umut taşıyacaklar yeniden , inşa edeceklerdi hayatı, heyecanlıydılar.

Sonra yoruldular beklemekten , kimi oturdu, kimi ihtiyaçlarını karşıladı, kimi de halaya devam etti.

Gülerek gittiler pankartın arkasına. Sevinçliydiler ; çocukları mutlu edeceklerdi. . Sonra son slogan atıldı ve korkunç bir patlama.

Gaz bombası sandı bazıları, polisler nereden gelecek diye bakanlar da oldu ama gülüşünü sevdiğim gençler paramparça yerdeydi, bedenleri arkadaşlarının ayaklarının dibindeydi yanık et kokuyordu o sabah Suruç sokakları.

Sormayın artık günün özeti bu…. yanık et korkuyordu Suruç sokakları
Bugün yine dinledim Suruç ve Urfa’da yaşayanların o günkü duyarlılığını. Halkın, bir anda alana gelişi , herkesin ; aracına koşarak bir yaralı alışı. Ambulanslar gelene kadar bir çok yaralı taşınmıştı fakat çevik kuvvetin kültür merkezinin önüne etten barikat kurup ;ambulansların geçişini engellemesini de unutmadılar o katliamı yaşayanlar.

Kaç yıl geçerse geçsin unutulmayacak ,acısı dinmeyecek bir katliam yaşattılar sosyalist gençlere, hepimize.

Mahkemeleri devam ediyor bir kere daha haykırıyoruz.

SURUÇ İÇİN ADALET HERKES İÇİN ADALET.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri