Hızır yoldaşın olsun Piro

Bugünün en güzel açıklaması Pir Celal Fırat’tan geldi. Celal dede Yeşil Sol Parti’den aday. Alevi hareketine yıllardır hizmet veriyor. Biz Celal Fırat’ı Garip Dede Dergâhındaki mütevazi çalışmaları ile tanıyoruz.  Toplumumuz için harcadığı emek ile, Alevilerin ona beslediği sevgi ile biliyoruz. Şimdi o sevgi, emek başka bir mecrada Alevi toplumunun hak ve özgürlük mücadelesinde temsilini bulacak.

Özellikle son on yıldır Alevi hareketi içerisinde genç ve dinamik bir faaliyet içinde oldu. Alevi kurumlarının birlikte yol almasını önemsedi, bu sorumluluk ile hareket eden diğer Alevi kurumlarımızın başkanları ile birlikte bunun sonuçlarını aldı. Katılımda geri durmadı. Sorumluluk almaktan çekinmedi.

Alevi hareketi içerisindeki bütünleştirici ve ortaklaştırıcı tutumu gözden kaçırılmayacak önemdeydi.  Sosyal yaşam içerisinde Alevi toplumunun yaşadığı sorunların, toplumsal meselelerinin karşısında durarak alternatif çözüm önerileriyle etkin olan Celal Fırat dede, aynı zamanda çözüm faaliyetlerinin bire bir içinde yer aldı. Alevi toplumunun yeri neresi olursa olsun, çoklu etnik kimliğini sahiplenerek ihtiyaç duyulan her bölgeye gitmekte ve dayanışma ile çözüm üretmekten geri durmadı.

Bunun bir sonucu olsa gerek sorumluluk aldı. Kendi deyimi ile “taşın altına elini koydu” Yeşil Sol Parti’den aday oldu. İmam Rıza Ocağı pirlerinden olan Celal Fırat, bu yükünde sorumluluğunu üstlenerek siyasetteki yerini aldı.

Bu yük ağır bir yük.

Binlerce yıldır çekilen açıların eşlik ettiği bir yük.

Kerbelan’nın yükü.

Dersim’in Piri Seyit Rıza’nın yükü.

Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın, Gazi’nin, Gezi’nin yükü.

İşte o yükü aldı, Alevi toplumuna karşı bir kez daha sorumluluklarını yerine getirmek için yola çıktı.

Alevi pirlerine, dedelerini, analarına, zakirlerine, rehberlerine yol evlatlarına önemli dönemeçlerde geri durulamayacağını gösterdi.

Celal dede, Alevilerin kimlik çeşitliliğini ve bu doğrultuda bütün sosyal haklarını kapsayan bir anlayışla, Yeşil Sol Parti ile Alevi hak mücadelesini mecliste sürdürmeyi hedeflemektedir. Alevi temsiliyeti açısından önemli bir adım atan Celal Fırat, Alevi Dernekleri Federasyonun ortak adayı olması ayrıca sevindiricidir. Gittiği her yerde yükselttiği Alevi hak mücadelesinde önemli bir yeri olan Celal Fırat’ın siyasette de Yeşil Sol Parti çatısı katında başarılı olacağına inancımız tamdır.

Hızır yoldaşın olsun Piro.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri