Alman Bakanlar, siyasiler taziye için Düsseldorf Cemevinde

Alman yetkililerin Türkiyedeki depremle ilgili dayanışmaları sürüyor. Dün Türkiye’ye 55 ton gıda malzemesi ve ekipman, 3 gün öncede farklı Eyaletlerden arama-kurtarma ekipleri olan THW ‘ yi ( Technische Hilfswerk) ve 70 arama-kurtarma köpeği yollayan Almanya bugünde devlet dairelerinde bayrakları yarıya indirecek keza dün Alman Cumhurbaşkanı Walter Steinmeier bir Video yayınıyla TV dan ve Sosyal Medyadan Türkiye’ deki depremde zarar görenlere geçmiş olsun ve başsağlığı diledi” acınız acımızdır, acılarınızı  paylaşıyoruz” mesajı verdi.

Dünde Alman Politikacılar, Eyalet yöneticileri tarafından Almanya’nın en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya’nın başkenti Düsseldorf’taki Cemevi ziyaret edildi.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı; “ Düsseldorf Cemevimizi dün Avrupa İşleri Bakanı Liminski, Uyum Bakanı Paul ve Meclis Başkanvekili Berivan Aymaz ziyaret ettiler.

Alman ziyaretçilerimiz Yaşanılan deprem felaketinden dolayı her boyutuyla dayanışma içerisinde olduklarını ifade ettiler. Yeryüzünü çatlatan deprem dayanışmamızın gücüyle birleşecek, karakışın buz gibi soğuklarını kalbimizin sıcaklığı ısıtacak sözleriyle bakanlar destek mesajlarını bize sundular.”

Depremin hemen sonrasında edindiğimiz bilgilerden, sürdürdüğümüz çalışmalardan kurum temsilcilerimiz bahsettikten sonra, Genel Sekreterimiz Ufuk Çakır federal ve eyalet parlamentolarının yapabileceği desteklere odaklanarak başta şu talepleri ifade etti:

Alevi Çatı örgütününün Alman yetkililerden talepleri

  1. Başta göçük altında masur kalan canların kurtarılmasına odaklanılması için daha fazla araç gereç ve uzman elamanın deprem bölgesine gönderilmesinin önemli olduğunun altını çizdi. (THW, Malteser, Rotes Kreuz).
  2. Yüzlerce çocuğun bölgede yetim kalması çok vahim hümaniter sorununu beraberinde getirmekte. Bu nedenle yetim kalan, çocukların ve yaşlıların Almanya’ya hızlıca göç etme olanakları sağlanmalıdır. Özelikle çocukların birinci derecede olan akrabalarına teslim edilmeleri sağlanmalıdır.
  3. Şimdiden en temel ihtiyaçları gören binaların (Hastane, bakım evleri, konaklama evleri, barınaklar gibi…) güçlendirilmesi için maddi destek sunulmasının önemine değindi.

“ Bu ve benzeri talepleri Cemevi üyelerimiz genişletirken hükümet yetkilileri ise bu çalışmalara destek olacaklarını ifade ettiler. Yardımlarımızın tam yerine ulaşıması konusunda destek sunacaklarını ve sürecin titizlikle takipçi olacaklarının sözü verdiler.” dedi.

Selamlar

10.02.2023

EN SON EKLENENLER