Aynadaki Kim

Hindistan’da yüksek bir dağın doruğuna yapılmış “BİN AYNALI TAPINAK” diye bir yer varmış.

Bir gün bir köpek bu tapınağa girmiş, aynasında bin tane köpek görmüş. Korkarak tüylerini kabartmış, kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırmış, korkutucu hırıltılar çıkararak dişlerini göstermiş. Ve aynadaki bin köpek de tüylerini dikip kuyruklarını bacaklarının arasına alıp korkunç sesler çıkartıp dişlerini göstermiş. Köpek paniğe kapılarak tapınaktan kaçmış. Ve o andan itibaren bütün dünyanın tehlikeli, korkunç köpeklerle dolu olduğuna inanmış.

Bir süre sonra bir başka köpek gelip dağa tırmanmış. O da tapınağa girmiş. Bin aynalı salonuna geldiğinde bin tane köpekle karşılaşmış ve çok sevinmiş. Kuyruğunu sallamış, neşeyle oradan oraya zıplamış ve köpekleri oynamaya çağırmış. Bu köpek ise tapınaktan çıktığında dünyanın dost ve sevecen köpeklerle dolu olduğuna inanmış.

Yunus Emre’de “Neye bakar isen kendi yüzündür. Kimde ne görürsen kendi özündür.” dememiş mi?

Anlatılan hikayelerde, söylenmiş sözlerde her şeyi açıklamışlar aslında.. Neydi benzer benzeri çeker, aynı frekanstaki kişiler birbirini çeker.. O gün güne güzel duygu ve düşüncelerle modunuz yüksek başlamış iseniz karşınıza da aynen öyle kişiler çıkar.. Ama bir de tersinden kalkma denilen olay var ya işte o gün ne var ne yok çekersiniz kendinize “bugün de hepsi beni buldu” dediğiniz günler. Ama bulan yoktur aslında çeken vardır o da sizsinizdir. O gün hissetiğiniz duygularla düşüncelerle yaydığınız enerjinin çekimi ile aynı duygu ve düşünceleri yaşatacak size ayna olacak olayları kişileri çekersiniz. Hayat ayna gibi bize bizi gösterir aslında belki de ” Bak gör kendini gör de farkına var ve toparlan” diyordur. “Dışarıdan bakınca böylesin sen de ..” “Topla kendini ..” Unutma hep aklında bu hikaye olsun Karşında görmek istediğin önce sen ol Karşındakini kınarsan sen de kınanırsın, yargılamadan hoşgörü ile bak. Bin aynalı tapınak gibi: Sen sevgiyle bak ki o aynadakiler de sana sevgi ile baksın . Sen gülümse ki Dünya sana gülümsesin Ne istiyorsan hayattan öyle ol, öyle bak hayata ki o da sana onları göstersin. Sevgi ve hoşgörü ile bakarsan karşılığında göreceğin de sevgi ve hoşgörü olur. Ve tüm Dünya öyleymiş gibi yaşarsın… Sevgiyle Kalın 🙏❤️ Selda Balatlı Erözen 28/10/2022

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri