Sen misin Yoksa Ben miyim Ayna?

Sen misin yoksa ben miyim ayna?

“Neye bakar isen kendi yüzündür. Kimde ne görürsen kendi özündür.” Böyle diyor Yunus. Karşındaki senin aynandır. Sen kendini yansıt ; görürsün zaten sana ait olanı, senden olanı yürek tanır kendine ait olanı, kendinden olanı…

İlişkilerimiz bizim aynamız. Ve hep diyoruz ya karşındaki sana aynalık yapıyor içindeki seni sana yansıtıyor. Acaba tüm ilişkilerde aynı mı? peki Kim kimin aynası oluyor ?? İçine dönüp bakmasi gereken kim? Ben ne yaptım o bunu yapıyor peki o ne yapmış da ben ona bunları yapıyorum ? hadi bakalııım tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan ? gibi oldu Kendi hırsları ve egosu için ortalığı birbirine katmış şimdi o benim aynam mı? Burada o kendini gösteriyor orası tamam buradaki ince çizgi Senin tepkin….

Evet birsey gösteriyor tüm bunlarla karşılaşman tesadüf değil mutlaka mutlaka bir ders var Evet bir ders var ortada yanlış kişilerle iletişime geçmeme dersi Onun yaptığı aynalık değil fazlası var Ama bir dakika ayna da olabilir eğer ona onun diliyle konuşmaya kalkarsan işte o zaman birbirinize ayna olursunuz.. Yani karşınızdaki kişi “kendinde var olan”ı size yansıtırken eğer siz de aynı şekilde tepki verirseniz; verdiğiniz tepki ile de” sizde varolanı” ortaya çıkarmış oluyor.

Bir örnek vermek gerekirse Karşınızda pireyi deve yapmış size bağırıp çağıran biri var . Eğer sizin içinizde de bir yükselme varsa iste şimdi karşılıklı tam bir ayna oldunuz . O kendi içinde olanı size yansıttı siz de aynı tepkileri vererek sizde olanı çıkardınız ortaya Hoş geldiniz aynalar….

Başka açıdan bakalım aynı durum ama siz sakinsiniz çünkü sizin bakış açınız farklı (aynanız başka, içiniz başka) iletişime geçebilmek için ve karşınızdakinin sakinleşmesi gerektiğini anlatıyorsunuz. Ve belki de onun yardıma ihtiyacı duyduğunu fark ediyorsunuz. Ve “acaba ne yapsam onun bakış açısını da değiştirebilirim” diye düşünüyorsunuz. iki durum arasında o kadar fark var ki, Birincide içinizdeki öfkeyi birbirinize yansıtıyorsunuz karşılıklı aynalıyorsunuz birbirinizi. ikincide sizin İçinizdeki sakinlik ve anlayışla ona ayna tutuyorsunuz çünkü siz olayı öyle görmüyorsunuz siz o değilsiniz. Belki onun canı acıdı ve tüm bildiği acıtıldığı gibi acıtabilmektir ve acısını öfkeyle size yansıtıyor. İste o zaman çıkar anlayış aynanı ve sevgiyle sen ayna ol ona ilişkin senin aynan ise o aynada uyum olsun anlayış olsun sevgi olsun Sakinliğini koruyarak atlatırsın ve Hatta bir şeyler bile öğrenmişsindir tüm bu olanlardan .. Ama, sürekli bu tarzda yaklaşan biri varsa almanız gereken de bir ders vardır. ‘ Kendi değerinizin farkına varamadığınız’ ‘ Buna neden muhatap oluyorum’, ‘ neden tahammül ediyorum’ diye sorgulamanızın zamanı gelmiştir.

En önemli derstir ve Siz kendinizi sevip kendi değerinizin farkına varana kadar bu ders devam eder. Hayatta bazı çizgiler çok incedir. Birbirine karıştırmamak gerekir yoksa içinden çıkamazsınız. O yüzden her türlü ilişkide/iletişimde kim ayna kim kimin dersi sakince farkında ve dengede hazmederek ilerlemeli .. Karşındaki insan sana, seni gösteriyorsa, ve sen bunlardan bir ders çıkarabiliyorsan Sen de ona olması gereken onu ya da olması gerektiği yeri göster. Unutma bu Dünyada tek birincisin Sevgiyle Kalın 🙏❤️ Selda Balatlı Erözen 27/07/2022

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri