Söz Baltadan Daha Yaralayıcıdır!

Solomon adalarında yaşayan yerlilerin ilginç bir ağaç kesme yöntemi olduğunu biliyor muydunuz? Elektronik testere gibi teknolojik aletlerden mahrum olan yerliler baltayla kesemeyecekleri kadar kalın bir ağacı üfleyerek deviriyorlarmış.
Evet, yanlış duymadınız üf-le-ye-rek. Baltayla kesemeyecekleri ağcın karşısına hep birlikte dizilip bir ağızdan ağaca kötü sözler fısıldıyorlarmış. Bunu yaparken her bir ağacın içinde bir ruh taşıdığına inanıyorlarmış.
Kötü fısıltıların bu ruhu gücendirip ağacı terk etmesini bekliyorlarmış. Ve haklı da çıkıyorlarmış. Bir süre sonra ağaç kurumaya yüz tutuyor ve ardından da devriliyormuş.
İnanmayabilirsiniz… Ancak Solomon Adası yerlilerinin ağacın içinde farz ettiği ruhun insanlarda da olduğunu bir inanabilsek… Ve onları baltadan çok, kötü sözlerin devirdiğine…
Söz baltadan daha yaralayıcı olmalı…
İste bu yüzdendir ki konuştuğumuz her kelime çok önemlidir. Kendi kendimize konuştuklarımız, iç sesimiz; hatta iç sesimiz çok daha da önemlidir. Kendimizle olan anlaşmalarımızı yaparız. Dinlediğimiz müzikler ve dilimize takılan nakaratları bile hayatımızı enerjimizi etkileyen birer frekans olarak bizden çıkar ve bize geri döner.
Hep frekans hep titreşim diyoruz biraz daha farklı anlatayım. Şimdi düşünün adınızı birisi söylediğinde size seslendiğini düşünür ve cevap verirsiniz değil mi?
İste tam da böyle işliyor aslında siz sesleniyorsunuz olaylara, duygulara ve onlar da çağrıldıkları yere geliyorlar. Size… Başkasına bile söylediğiniz negatif bir söz size döner çünkü seslenen sizsiniz..
Bu yüzden diyoruz ki konuştuğunuz kelimelere dikkat edin söz büyüdür. En çok dillendirdiğinizi hayatınıza çekersiniz.
Peki o zaman ne yapmalıyız?
Daha güzel, mutlu bir hayat için olmasını istediğimiz şeyleri, İyiyi, güzeli, sevgiyi dile getirelim ki onları hayatımıza çekelim. Sevgiyle Kalın 🙏❤️ Selda Balatlı Erözen
27/08/2022

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri