Günaydın CeHaPa, Rojbaş Kamo

Tayyip’in en sevdiğim replikleri “Kandırıldım” ile başlayanlarıdır.

Adam haklı kandırılan kandırılana….

CHP içinde söylemek lazım ki; hep kandırandır. Hep kandıranların cephesinde iş tuttular. Zavallı “Kemalist Laikler” yıllarını CHP etrafında kendilerini kandırarak geçirdiler. Laikçilik oyununu oynaya oynaya Tayyip gibi bir adamın arkasında sıraya girdiler.

Şimdiki zamanlar İslamcı-Kemalistlerin temsilcisi Tayyip’i dinlemekle geçiyor.

90 yılık Türkçü, İslamcı -Hanefi- stratejinin bizleri getirdiği nokta şimdi daha net görünüyor. Her alanda tıkanmış olan devlet, kendisinden taviz vermeden dönemi atlatmak istiyor.

Bu süreçte herkesin ortaklaştığını rahatlıkla görmek mümkün oluyor. AKP, CHP, MHP farklı cephelerde rolünü oynuyor.  Eli kanlı AKP-MHP ittifakını meşrulaştırma görevini CHP ve onun lideri gibi görünen Kürt Alevi Kemal tarafından sağlanmaya çalışırken, alternatif olarak da gene Türk-İslamcı bir ekip hazırlanıyor.

Yeni dönemi Ekim 2016’da notlamıştım: https://alevinet.com/2016/10/11/islamci-kemalist-ittifak/

Laik Kemalistler Alevi Kemal tarafından CHP’nin kapsının önüne konurken plan görünüyor. İkinci turda İnce hesaplara uymuyor. Sistem katillerle süreci tamamlamak istiyor. Büyük bir Kürt katliamı geliyor. Bunun öncesinde Sivas katilleri daha çekici görünüyor. MHP’nin af çağrısına CHP Saadetle cevap veriyor. “Kader kurbanı Sivas katilleri” cezaevlerinde çürüyor…

Alevilere gelince “canı cehenneme”

Devletin, sistemin CHP adayı Muharrem İnce değil, Akşener’dir. Türkçü-İslamcı ve sisteme kendisini ispatlamış, katiller iktidarından sonrasına hazırlanan failli meçhullerin anasıdır.

HDP ise görünen köy kılavuz istemez moddunda.  Popülizm, seçim ve oy kelimeleri havada uçuyor. 90 yıllık CHP kafasını yeniymiş gibi keşfedenler bile var…

Herkes aynı bahanelerle Alevileri, ötekileri terbiye etmeye çalışıyor…

Görünen o ki, geleceğin siyaseti Kürt Özgürlük Hareketini imhası üzerine kurulmuş bulunuyor. Sri Lanka  modeli diye geçmişte telaffuz edilen ve Tamillerin büyük darbe yediği kanlı katliam süreci Kürtler için işletilmeye devam ediliyor. Devlet ve onun siyasi erkleri bu konuda anlaşmış bulunuyor. Katliam ve kıyım örgütleniyor. Gelecek geçmişten karanlık görünüyor…

Sri Lanka’nın Tamilleri ezmek için kullandığı hem siyasi manevra hareketi hem de askeri katliam süreci doğru okunmalı, aynıların hatası içerisinde yol alınmamalıdır. Devletin, Rojava başta olmak üzere Güney Kürdistan’daki askeri operasyonları, seçim süreci Kürt siyasetini çökertme planın bir parçası olarak görülmelidir.

Onun içindir ki; ötekilerin birliği, birlikte hareket etme zorunluluğu her zamankinden daha fazla kendisini dayatıyor.

Kürtsüz, Alevisiz bir Türkiye üzerinden üretilen siyasete karşı Kürtlerin özgürlük talebini ve Alevilerin eşit hak mücadelesini daha da yükseltmek dönemsel bir görev olarak önümüzde duruyor.

“Cumhur” ittifakı ile “Millet” ittifakı aynı yerden besleniyor. İkisi de siyaseti demokrasi üzerinden örgütleme, geliştirme vaadinden ziyade ben daha iyi mevcuttu korur, geleceğe taşırım iddiası ile yol alıyor.

Alevilerin Kürtlerin yokluğu üzerinden siyaset üretildiği gerçekliğini her zamankinden daha fazla kendisini hissettirdiği bir dönemden geçildiğimiz aşikârdır.

Son aday listelerine bakıldığı zaman görülüyor; CHP Alevileri –özellikle laik Kemalistleri- minimize etmiştir. Ötekilerin kimliği Türkiye’de savunulamaz, sahiplenilemez bir durum içerisine sokulmuştur. Sağ muhafazakâr karanlık tüm siyasi çevrelerin üstüne sinmiş, mahalle baskısı diye izah edilen duruma tekabül eden bir egemenlik içine girmiştir.

CHP şahsında ayrışma İslamcı-Kemalistlerin zaferiyle sonuçlanmıştır. HDP üzerindeki baskı halen devam ederken, direnç unsurları birliğini ayakta tutmanın mücadelesiyle bu duruma direndiği görülmektedir.

Bu direnişinde seçim sonrası nasıl bir renk alacağı şimdiden bilinmemekle birlikte, Tamiillerin siyasi temsilcilerinin göstermiş olduğu zafiyeti göstermemeleri gerektiği konusu ise kesindir.

Aşk ile biz o dostu özledik…

Not: Haziran 2017  de “Tolaz” demiştik… Altan Tan için …. https://alevinet.com/2017/06/14/tolaz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri