Kürt ve Alevilere yönelik saldırıyı lanetliyoruz.

BASINA VE KAMUOYUNA
Malatyanın Doganşehir ilçesi SÜRGÜLÜ beldesinde, Kürt ve Alevilere yönelik yaşanan Ramazan saldırısı ve linç girişimini lanetliyoruz.
Bu saldırıları, Türk devletinin  Alevilere yönelik ayrımcı ve aşağılayıcı politikaları besliyor.Cumhuriyet dönemi başyan sona adeta bir alevi katliamlar tarihidir.Koçgiri,Dersim,Maraş,Malatya,Çorum,Sivas, Gazi ve irili ufaklı birçok saldırı yaşanmıştır.
Son bir haftada önce TBMM başkanı Cemil Çiçek’in diyanet fetvasına dayandırdığı , CEMEVİ ni ret kararı, akabinde Yargıtay 7. dairesinin Anayasanın Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte Alevi inancını ve kurumlarını yasaklamak için çıkarılan Tekke ve zaviyeler yasasına dayandırdığı ,Çankaya Cemevi yaptırma dernegini kapatma kararı,AKP hükümetinin Suriye politikasıyla ayuka çıkardığı Alevi düşmanlığı politikası gibi Ramazanda  hergün dozajı biraz daha artan ve arttırılan Sünni İslam egemenlikli algı ve uygulamalar ile ALEVİLERİN düşmanlaştırma ve hedef gösterme politikası ile ,gerici islamcı tabanını harekete geçirip ,Sünni olmayan diğer tüm inanç kesimlerini sindirme ve itiata zorlamaya çalışıyor.
AKP, hızla her alanda Türkiyeyi Sünni islama dayalı bir rejime doğru hızla yol alıyor.Hemde bunu kemalist cumhuriyetin yasaları ile yapıyor.Aleviler bugün geçmiş günlerin akıl tutulmasının yarattığı gerçeklerle yüzleşmenin adeta şokunu yaşıyor.Halbuki bu ülkede Alevilere yönelik bakış ve devlet politikası hep böyleydi.
Alevilere yapılan her saldırıdan sonra devlet ve hükümetler yapılanın tahrik ve münferit bir olay olduğunu söyler ve kapatırlardı.Bu gün de böyledir.Suriyede bir alevi öldürüp cennete gidecegine inananları Türkiyede kamp kurup eğiten,besleyip büyüten,ve onlarca TV kanalından bu katil sürüsüne bangır bangır mersiyeler düzen bu hükümeti ve zihniyeti dinleyen, türkiyenin sünnisi de yanı başındaki Aleviye saldırarak cennetlik olma sevdasına kapılıyor.Neredeyse Osmanlıyı hortlatan AKP hükümeti fiili olarak Türkiye  Sünni İslam Cumhuriyetini açığa çıkarmıştır.Doğal olarak alevilerin böyle bir rejimde yaşaması ve nefes alması giderek olanaksızlaşacaktır.
Aleviler artık açıklama yaparak,salon toplantılarında protesto konuşmaları yaparak bu saldırıları önleyemezler.
Ancak bütün demokrasi güçleri ile geniş bir muhalefet oluşturarak ve bu rejimin bütün anti demokratik uygulamalarına karşı meydanlarda birlikte haykırarak gerici rejimden kurtulabilirler.
Hala bu yapılanları sadece AKP ye bağlayıp Kemalist T.C nin kuruluş mantığını anlamayan Alevilere ne demeli. Onlarada Hızır yardımcı olsun.
Alevilere yönelik devlet destekli AKP teşvikli ve her türlü ırkçı ,dindar -cemaatçi  saldırıyı nefretle kınıyoruz.
Alevileri ve tüm demokratları bu gerici saldırganlara karşı yapılacak etkinliklere katılmaya ve örgütlülüklerini güçlendirmeye çağırıyoruz.
Ancak örgütlü güçler kendilerini savunabilir ve koruyabilir.
Bu devran böyle gitmez diyoruz.Etrafınıza bakın ve zulüm rejimlerinin akıbetini görün.
Sıra sizede gelecek.Sizin de bir gün tacınız tahtınız yıkılacak.Karun kadar malınız olsa da, sizi kurtaramayacak.
Kurtuluş Mazlumların birliğinde !
Demokratik Aleviler Federasyonu
30.07.2012

EN SON EKLENENLER