Madımak’ı yakanda, yaktıran da belli!

madimakSivas Katliamı’nın yeni ortaya çıkan fotoğrafları katliamın asker ve polis gözetiminde yaptırıldığını bir kez daha ortaya koydu. Özel Harp’in planladığı katliamın belgeleri AKP hükümeti tarafından da ortaya çıkartılmadı

LİNÇÇİLER YAKTI ASKER VE POLİS BAKTI

Teoman Koman 28 Şubat operasyonunda tutuklandı. Fakat kendisine ne Sivas Katliamı ne de Başbağlar Katliamı soruldu.
Sivas Katliamı’na ilişkin yeni ortaya çıkan fotoğraflar, katliamın planlı, asker ve polisin gözetiminde yapıldığını bir kez daha ortaya koydu. Fotoğraflarda saldırganlar ellerinde benzin bidonlarıyla Madımak Oteli’ne yürüyor. Asker ve polis ise kılını bile kıpırdatmadan saldırganlara nezaret ediyor.

‘TEOMAN KOMAN YAPTIRDI’ DEDİ

Katliamın nasıl yapıldığı Özel Harpçi H.Ç’in itiraflarında yer alsa da üzerine gidilmedi. H.Ç’nin, “Biz Erzincan’da Poligon Birliği’ndeydik. Bize görevi Org. Teoman Koman verdi. Katliamdan önce helikopterle Sivas’a geldik. 13 kişiydik, ikişerli 6 gruba ayrıldık. Halkı provoke ettik ve katliam başlayınca çekildik” itirafları gazetemizde yayınlanmıştı.

Fotoğrafarda elinde benzin bidonu olan saldırgan dikkat çekiyor.

İşte yakanlar ve yaktık diyenler

İçişleri Bakanlığı, Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na, 2 Temmuz 1993’te ikisi saldırgan olmak üzere 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Katliamı’na ilişkin bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan fotoğraflar gönderdi. Olaylar sırasında çekilen video kaydından elde edilen fotoğraflarda, elinde benzin bidonu olan saldırganlar dikkat çekiyor. Fotoğraflar katliamın hemen öncesine ait. Gönderilen 167 fotoğrafta çarpıcı detaylar yer alıyor. Video kaydından, çekimin saat 14.00’dan itibaren yapıldığı anlaşılıyor. Saat 14.27’deki kayıtta, kalabalığın, Madımak Oteli’ne yakın ve açık bir yerde toplanmaya başladığı görülüyor. Saat 14.28, 14.33 ve 14.36’da alınan kayıtlarda ise slogan attığı anlaşılan kalabalıktaki bazı kişilerin “kırmızı çember”e alınarak işaretlendiği görülüyor. Bu esnada kalabalığın çevresinde az sayıda asker ve polisin bulunması dikkat çekiyor.

Bazı saldırganların milli görüş işareti yaptıkları görülüyor.

Failler hâlâ aramızda

Devletin gizli örgütlenmelerinin Sivas Katliamını yaptığı ve bu katliamda islamcı linçci çevreleri kullandığı herkes tarafında bilinmesine rağmen bugüne kadar katliamın bu yönlerinin araştırılmaması dikkat çekiyor. Askerlerin ve polislerin göz göre göre katlima nezaret ettiği tüm kanıtlarıyla ortayadayken hala katliamın üzerindeki sır perdesinin durmasında AKP hükümetinin de payı büyük. Bu güne kadar devletin elinde bulunan belgelerin gizlendiği ise yeni ortaya çıkan görüntülerle bir kez daha ispatlandı. Bilinen sanıklar göz göre göre kayıplara karışırken, yakalanamadıkları iddia edilen sanıklar ise geçen yıl Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği zaman aşımı kararından yararlandı.
Organizatörlerin telsiz önünde benzin paylaştıkları an da açıkça görülüyor.

Onurlu savcılar göreve

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül, Madımak Katliamı’na ilişkin ortaya çıkan yeni fotoğraflar konusunda yaptığı açıklamada, 20 yıl sonra aynı filmin ikinci defa gösterildiğini belirterek, başrolde AKP hükümetinin olduğunu ifade etti. Bülbül, “20 yıldır aranan sanıklar var. Utanmadan sıkılmadan ‘ileri demokrasi’ lafını kullananlar katillerin elini kolunu sallayarak dolaşmasına göz yumuyorlar. Madımak Katliamı davası da Maraş ve Çorum katliamı davaları gibi hasıraltı edilerek çürümeye terk ediliyor. Bu tutumun adı ‘ileri demokrasi’ değil Türk/İslamcı faşizmidir. Onurlu savcıları, yargıçları göreve çağırıyorum” dedi.

EN SON EKLENENLER