Çorum Katliamı Direnişçilerinden İbrahim Satılmış Hakka Yürüdü

Çorum katliamında direnişiyle tanınan ve 1994 yılında 24 sayısı çıkan “Alevi Halk Gerçeği” dergisinin kuruculuğunu ve yayın yönetmenliğini yapan İbrahim Satılmış hakka yürüdü. Satılmış ayrıca, Almanya’nın değişik kentlerinde çok sayıda Alevi derneğinin açılmasına da öncülük etti. Bir dönem Hedef Gazetesi Avrupa Temsilciliği de yapan İbrahim Satılmış, uzun bir süre inşaat işçiliği ve büfe işletmeciliği yaparak hayatını sürdürdü. Türkiye Almanya İnsan Hakları Derneği (TÜDAY)’ın da yönetim kurulu üyesiydi. Fatoş Satılmış ile evlendi, Sinan isminde bir de oğlu vardı.

Satılmış, çalıştığı iş yerinde kalp krizi geçirerek yaşama veda etti. Evli ve bir çocuk babası Satılmış, Çorum’da 1980 Mayıs-Temmuz aylarındaki Çorum Katliamı sırasında direnişi ile tanınan bir simaydı.

12 Eylül darbesi sonrası yaşanan baskılardan sonra Avrupa’ya çıkan Ibrahim Satılmış uzun yıllardan bu yana Köln şehrinde yaşıyordu. Bir çok devrimci, yurtsever kurumda yöneticilik yaptı.

Satılmış’ın ağabeyi Rıza Satılmış ise, 1994 Siirt/Kurtalan‘da TDP gerillası iken TSK tarafından gerçekleştirilen operasyonda hayatını kaybetmişti.

 

EN SON EKLENENLER