Suriye’den gelenler açlık grevinde!

suriyeSuriye’de El Nusra örgütünün zulmünden kaçarak Türkiye’de parklarda yaşamak zorunda kalan Alevi mülteciler, dün gece kaldıkları Bayrampaşa Spor Kompleksinden polis zoruyla çıkarılmaya ve kamplara götürülmeye çalışıldı. Olayı haber alan PSAKD yöneticileri mültecilere sahip çıktı.

PSAKD karayolları cemevi ve bir kısım PSAKD yöneticisi bugün yaşanan gelişmeler çerçevesinde bir değerlendirme yaparak devletin “ikiyüzlü ve ayrımcı tavrını protesto etmek” amacı ile PSAKD karayolları cemevinde 2 günlük açlık grevi yapma kararı aldı. Yapılan açıklamada tüm demokratik kamuoyu, savaşa ve ayrımcılığa karşı ÖSO’cu katillerden kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerle dayanışmaya ve açlık grevine destek olmaya
çağrıldı.

Suriye’de El Nusra örgütünün teröründen kaçarak Türkiye’ye sığınan ancak parklarda yaşamak zorunda kalan Alevi mülteciler, dün gece kaldıkları Bayrampaşa Spor Kompleksinden polis zoruyla alınarak kamplara gönderilmek istendi. Olayı haber alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD)yöneticileri, Alevi mültecilerin kamplara gitmek istemediğini belirterek böyle bir uygulamaya izin vermeyeceklerini söyledi. PSAKD yöneticileri Alevi mültecilerini güvenlik nedeniyle tekrar Gaziosmanpaşa Karayolları Cemevi’ne yerleştirdi.

Türkiye’de uzun süredir parklarda kalan Alevi mültecilerine PSAKD yönetimi sahip çıkmış, mültecileri Karayolları Cemevine yerleştirmişti. Daha sonrasında güvenlik güçleri ve belediye ile yapılan görüşmelerden sonra mülteciler Bayrampaşa Spor Kompleksine nakledilmişti.

EN SON EKLENENLER