Cem Vakfı ve Cami-Cemevi Projesi

bekir_ozgurBekir ÖZGÜR

Cem Vakfı’nın (Cumhuriyetçi Eğitim Vakfı) sözde çağrısı üzerine, 02/Kasım/2013 Cumartesi tertiplenen ve İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde sergilenen toplantıya davetli değil, kendiliğimden gözlemci olarak katıldım. Gördüğüm manzaraya dair gözlemlerimin çarpıcı bölümlerini özetlemeye çalışacağım.

Sayın İzzetullah Hoca Efendi açış konuşmasında; özelli…kle evire çevire, Cami-Cemevi projesinden özenle söz etti. Alevi-Sünni kardeşlik projesi olarak takdim ettiği söz konusu projenin vatana hayırlı, ülkemiz Alevi-İslam toplumu içinde barışa ve hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu. “Bu projenin fikir babası” dediği, övgüyle ve saygıyla yâd ettiği okyanus ötesinde ki Sayın Fetullah Gülen Hoca Efendiye selam ve sevgilerini gönderdi.

Bu toplantıda İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu’nun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın birer konuşma yapmaları,  Sayın Başbakan R.T.Erdoğan’ın salonda okunan özenle yazılmış özel mesajı,  toplantıda devletin en üst düzeyde temsil edildiğinin,  bu bağlamda Ankara Tuzlu Çayır Cami-Cemevi yapma girişiminin devlet destekli ve Devletin Alevisini yaratma” politikasının kuşkusuz kanıtıdır..

Salonda sadece 2 çelenk vardı; bunlardan biri, Cem Vakfı’nın bulunduğu semtin belediye başkanının çelengi, diğeri CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği çelenk. Bu çelenk,  ömründe bir gün bile CHP li olmamış İzzetullah’a “partiye gel” daveti mi? Yoksa devrimcileri karaladığı ve hakaret ettiği için kutlama mesajı mıydı anlayamadım.

Devlet-Fetullah-İzzetullah sarmalında gerçekleşen ve bu toplantıya davet edilen 18 farklı ülkeden “Kutsal Görev” için geldiği söylenen “Çakma”  zevatın yol, beslenme, barınma giderleri ve yolluklarının, üçlü sarmal içinde ki kim tarafından karşılandığı bir sorudur. “Kutsal görev” adına toplantıya gelen bu “Çakma” zevata verilen konuşma sürecinde ki açıklamaları, toplantıya sıradan selam dışında hiçbir anlam çıkarılamayacak derecede içeriği boş sözlerdi.

Üç bin kişilik olduğu söylenen salon, toplantının başında dolu iken, yaklaşık yarım saat süren İzzetullah’ın açış konuşması sırasında konuşmasının bazı bölümleri özellikle 50-60 yaş üstü kesim tarafından yoğun alkışlanırken, bazılarına kayıtsız kalındığı, özellikle Fetullah’ın adının geçtiği an, tezahüratın sükûnete dönüşmesi, gider ayak salonun kısmen boşalması, bir ara azınlık bir grup tarafından gerçekleştirilen protesto gösterisi İzzetullah’ın moralini bozduğu gözlerden kaçmadı.

Alevi toplumunu yok sayan ve hakaretlerini esirgemeyen devlet yöneticilerine her zaman yakın duran, Aleviler ve Alevilik hakkında kötü niyeti çok iyi bilinen Fetullah Gülen Hoca Efendi ile ilgili her sözünde ona övgüler yağdıran, 3. köprü adı karşısında “dut yemiş bülbül” olan, Ankara Tuzlu Çayırda Cami-Cemevi temel atma törenini protesto eden halka yönelik tomalı gazlı polis saldırısını zevkle seyreden Sayın İzzettin Doğan Hoca Efendi, Alevi toplumu karşısında kendisini teşhir etmeye devam ediyor! Bu kendini teşhir faaliyetinde kendisine başarılar diliyorum!!!

04/11/2013

EN SON EKLENENLER