Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan CHP’ye sert tepki

abf_aciklamaAlevi Bektaşi Federasyonu yazılı bir açıklamayla CHP’de Belediye Başkan adaylığı ve meclis üye listelerinin hazırlanmasında Alevilerin dışlandığı öne sürüldü. Verilen sözlerin tutulmadığının hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

İşte o basın açıklaması;

Özgür basına ve kamuoyuna, Türkiye’nin dört bir yanında 400’ü aşkın kurumuyla çalışma yapan Alevi Bektaşi Federasyonunun yerel seçimlere ilişkin basın açıklamasıdır.

Yaşanılan yerel seçim sürecinde gerek belediye başkanlıkları gerekse meclis üyelikleri atamalarında bir kez daha gördük ki bu toplumun emeği ve enerjisi boşa harcanıp tüketilmiştir. Chp’de genel başkanlık düzeyinde yapılan ikili görüşmelerde dahil olmak üzere verilen sözlerin tutulmaması hatta ve hatta yaptıkları çalışmalarla tabanda karşılık bulmalarına rağmen Alevi kimliklerinden dolayı bazı isimlerin listelerden silinmiş olması; bunun yanında bazı bölgelerde ve illerde Alevilerin asla tasvip etmeyip kesinlikle yanlarında durmayacakları bazı isimlerin atanmış olması, yapılan kamuoyu yoklaması, temayül, önseçim ve eğilim yoklamalarında ön sıralarda yer almalarına rağmen bu isimlerin listelerden silinmiş olmaları ya da belediye başkanı adayı yapılmamaları; toplumumuz tarafından haklı olarak sorgulanmaktadır.

Her seçim döneminde Aleviler boş vaatler ve süslü laflar ile kandırılmışlardır. Özellikle İzmir’in bazı ilçelerinde açık açık Alevilere küfreden bazı isimlerin belediye başkan adayı yapılmaları bu topluma ne kadar değer verildiğinin göstergesidir. İzmir’de tek başına partiyi ve yerel seçim sürecini şekillendirip idare edenlerin daha düne kadar cemevlerimizden tabelalarımızı nasıl indirdiğini unutmayacağız ve asla Alevileri yönetme izni vermeyeceğiz. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, geçmişte olduğu gibi bu toplum bugün ve bundan sonra da siyasi partilerin kapalı kapılar ardında beyan ettikleri gibi bir koyun sürüsü olmamıştır ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Hiçbir partinin de asla arka bahçesi değildir. Bu kadar demokrasi fakiri bir anlayış ile Alevilerin ne aklı ne vicdanı ne de yaşam biçimleri bağdaşmaktadır.

Ben yaptım oldu diyenler, nasıl olsa gidecekleri başka yer yok nakaratını okuyanlar, bugün manzara öyle görünüyor olsa bile ilerleyen süreçte bu şekildeki bir anlayış ile yürüme şansımız ve olanağımız yoktur. Dolayısıyla Alevilerin çok yoğun olarak yaşadıkları kentler dahil olmak üzere; yönetmeye ve temsiliyete haiz olmalarına rağmen, isteklerinin karşılık bulmamış olması ve bu yetmiyormuş gibi tam da bu inancı ve toplumun zıddı isimlerin bu noktalara taşınması Aleviler tarafından gerektiği şekilde karşılık bulacaktır. Bunu herkes böyle bilmeli ve tarihin bu kesitine not düşmelidir.

Siyaset mühendislerinin ajandalarında inşa edilmiş Alevilerin ne kadar çok, gerçek anlamda bu değerleri taşıyanların ise; ne kadar az olduğunun farkındayız. Umar ve dileriz ki yapılmış olan bu hata ve yanlışlar sonucunda Alevilerin bazı bölgelerde 30 Martta seçim kaybettirerek vereceği cevaplar doğru okunur ve doğru dersler çıkarılır. Temiz toplum temiz siyaset şiarıyla yola çıkmış olanların kirli siyaset anlayışıyla tabanda süreci götürüyor olmaları 30 Martta bizim ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkaracaktır. 400’ü aşkın kurumu ve yüz binlerce üyesiyle, Türkiye’de Akp diktatörlüğüne karşı baş eğmeden mücadele eden bu toplum, sürekli korkutma politikasıyla sindirilemez ve Chp tarafından da boş vaatlerle avutulamaz. Bütün bu düşünce ve duygularla sürecin herkes için hayırlı, Aleviler açısından ise hiçbir hayrının olmayacağını görerek bütün kamuoyuna saygı ve sevgiler sunarız… Aşk ile…

ENGİN GÜNDÜK

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

EN SON EKLENENLER