Alevilerden 1 kasım Kobanê günü için çağrı

Alevi Kurumları, dünyanın birçok ülkesinden siyasetçi, bilim insanı, aydın ve kitle örgütünün, Dünya Kobani Günü ilan edilen 1 Kasım’da IŞİD’in saldırılarına karşı düzenlenecek yürüyüşlerle Kobani direnişine destek olma çağrısı yaptı.

Kobani direnişinin Aleviler için kerbela ile aynı anlamı ifade ettiğini söyleyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan Tv10’a yaptığı açıklamada, “Kerbela’da Hz. Hüseyin’i şehit edenlerle bugün Kobani’de halkımızı katleden anlayış ve güç aynıdır. 1 Kasım’ın Dünya Kobani günü seçilmesi bu mücadeledeki haklılığa işarettir. Artık uluslararası emperyalist sistem ve onların işbirlikçi devletlerine rağmen bir siyaset hattının oluşabileceği ispatlanmış oldu.” Dedi. Doğan açıklamasına, Aleviler olarak Kobani halki ile dayanışma çağrısıyla son verdi.
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ise 1 Kasım günü tüm dünya ülkelerinde saat 14.00’te düzenlenecek olan eylemlerin, Türkiye’nin IŞİD zulmü karşısındaki tutumunu gözden geçirmesi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi. Türkiye’de de Demokratik Kitle Örgütlerinin katılımı ile barışçıl bir eylemin gerçekleştirilmesinin önemine işaret etti. Geçmez, “Dünyada birçok zulüm yaşanıyor. Biz Aleviler ilk gününden bu yana Kobani direnişinin dünyanın birçok yerindeki görünmeyen zulümleri aydınlatmasını diliyoruz. Aleviler olarak Kobane için düzenlenen bu küresel eylemi sonuna kadar destekliyoruz.” Diye konuştu.

EN SON EKLENENLER