Servet Demir: Dava insanlık davasıdır

Alevilerin ve ‘öteki’ konumuna dönüştürülmek istenilenlerin sesi olan alevinet.com Maraş’ın nabzını tutmaya devam ediyor. Yazı dizimizin 3. Bölümünde Servet Demir değerlendirmelerini aktardı. Demir,  “korkuyu yenmek insani bir görevdir, dava insanlık davasıdır” diyor.

 

Maraş Terolar’da yaşanan dünya gündemine otururken alevinet.com olarak çadırdaki nöbete destek olmak için orada bulunanlarla konuştuk. Alevi önderlerinden Servet Demir nöbet sırasındaki gözlemlerini aktarırken AKP’nin hukuksuzluğuna değindi. Demir, “ Pek çok açıdan değerlendirmek mümkün, birincisi Türkiye Cumhuriyeti  devleti buradaki yöre halkına karşı bir adaletsizlik ve hukuksuzluk içindedir. Danışmadan, paylaşmadan köyün mal varlığına el koymuş, satmış,özelleştirmiş sonrada rant elde etmiştir” diyor.

AKP’nin iflas eden Suriye politikasını kullanarak mazlum halkların dramını kullandığını ifade eden Servet demir;  “Türkiye devleti  Suriye politikasından iflas eden siyasetini  buradaki savaştan zulüm gören insanların göçe zorlanmasından dolayı bu dramı da kullanarak kendi iç politikalarından, diğer mazlum haklar  üzerine baskı kuran bir siyaset geliştirmek istiyor. Bunu Kürtlere yönelik yapıyor, Alevi toplumuna yönelik yapıyor,  kendisine uygun olmayan toplumlar üzerine yapıyor. Burada da bir adaletsizlik var.  Hoşgörüsüzlük ve haksızlık var” diye konuştu.

Demir mağdur olan insanların sorunu çözme yerine onların yaşam alanlarının olmadığı, gettolaşan, açıkhava hapishanesine dönüşmüş, sosyal hayattan uzak bir alana yerleştirilmeye çalışıldığını ifade ederken,  bunun üzerinden de dram politikası yaptığını söylüyor.

Servet Demir, savaştan dolayı yardım etmek insanidir, devletlerin de görevi olduğunu savunurken şunları ifade ediyor:   “Sonuç olarak burada bir yandan sorunu çözmüyor, toplum dışına sosyal  hayattan uzaklaştırıyor,  bir yandan da  sosyal gruplara karşı bir baskı aracı olarak kullanıyor. Dolayısıyla burada bu halk toprak alanlarını sahipleniyor. Mağdur olan halka karşı bir eylem değil bu… AKP’nin ayrımcı politikasına karşı bir eylemdir. Haksızlığa karşı bir eylemdir. Bu direniş kendi haklarını savunmak içindir ve bu yüzden de anlamlıdır. Direnirse bu halk kazanır.

Şunu da biliyoruz AKP direnişleri zorla bastırma yöntemi kullanıyor, biliyoruz, Kürdistan’da ki durumlar, kadın hareketleri, akademisyenler vs… Ama korkuyu yenmek insani bir görevdir. Dava insanlık davasıdır. Herkesi bu onurlu mücadeleye davet ediyoruz.

Gülşen İşeri/alevinet.com

EN SON EKLENENLER