Maraş’taki konteyner kent projesini üstlenen Kalyon İnşaat’ın araçları imha edildi

AKP-Saray iktidarının Suriyeli mültecilere yardım adı altında sunduğu ancak içinde hem cihatçılara barınak sağlama ve Alevilere yönelik asimilasyon politikasını sürdürme niyetini barındıran Maraş’taki konteyner kent projesini üstlenen Kalyon İnşaat’ın araçları imha edildi. Kalyon İnşaat’ın Beykoz’daki plazasına ait araçlar 3 Mayıs günü Talat Türkoğlu Özgürlük Gücü Milis Örgütü tarafından üstlenilen eyleme ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

AKP-IŞİD faşizmi Suriyeli mültecilere yardım etmemektedir. Tersine kendi iktidar hedefleri olarak onları kullanmaktadır. Bu doğrultuda göç yollarında Suriye halkını ölümle sonuçlanan yolculuklara zorlayarak katletmekte, ucuz iş gücü kaynağı olarak kullanarak sömürmekte ve AFAD kamplarında beslediği faşist çetelere kalkan-kamuflaj yaparak istismar etmektedir. Maraş’ta AKP-IŞİD faşizminin kurmak istediği konteyner kent’te bu politikanın bir ürünüdür.

Kalyon İnşaat katliamcı-faşist politikaların aracı ve kâr ortağı olduğu için hedefimiz olmuştur ve olacaktır. Kalyon İnşaat’ın patronlarının ve yöneticilerinin bu uyarı eylemimizi dikkate almalarını öneriyoruz. Maraş’ta yürütmekte oldukları inşaat faaliyetinin yıkıcı sonuçlarını hesaplamalı ve paradan daha önemli kaybedecek şeyleri olduğunu bilmelidirler. Maraş’ta sürdürmekte oldukları konteyner kent inşaatından vazgeçmek tüm bölge halkları ve en çok kendileri için hayırlı olacaktır!

Sendika.Org

EN SON EKLENENLER