Levh-i Kalem “Dergâhlarımız sahipsiz değildir”

Levh-i Kalem Alevi Fikir Topluluğu yazılı bir açıklama yaparak Garip Dede Dergahına yapılan saldırıyı kınadı. Dergahlarımız sahipsiz değildir denilen açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz:

Dergâhlarımız sahipsiz değildir!

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, AKP hükümetinin “demokrasi” çağrısı ile başlatılan yürüyüş, eylem ve mitinglerin ardından Türkiye’de zaten kırıntı halinde bulunan demokrasi de süpürülüp atıldı. Türkiye’de darbe dönemlerinde yaşanacak ne varsa, darbenin “milletçe” atlatıldığı bu günlerde yaşanmaktadır.

OHAL ile başlayan KHK ile yönetilen bir ülke olduk.

İşkence görüntülerinin devletin resmi ajansından servis edildiği döneme girdik.

On binlerce kişinin tutuklandığına, görevden alındığına dair uzun listelerin yayınlandığına şahit olduk.

Gazetelerin basılıp, kapatılıp, gazetecilerin tartaklanarak götürüldüğünü gördük.

“Demokrasi Nöbeti” tutanların Alevi mahallerini taciz etmesine şahit olduk. Olmaktayız…

Önceki gün ise Küçükçekmece’de bulunan Alevilerin İstanbul’daki önemli merkezlerinden biri olan Garip Dede Dergâhına “kimliği belirsiz” kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlenmiştir.

Daha öncede Garip Dede Dergâhı başkanı Sayın Celal Fırat’a, Gazi Cemevi saldırı altındayken gösterdikleri dayanışma esnasında, polis tarafından ayağına plastik mermi sıkılmak suretiyle saldırı olmuştu.

Alevilerinde sindirilmesi ve susturulmasını hedef alan bu saldırılar, bildik bir merkezden hareketle geliştiği kanaati taşımaktayız. Bu saldırıların sorumlusu Alevilere olan kin ve nefret söylemlerini geliştiren iktidar ve cumhurbaşkanıdır.

Yaşananlar sadece Alevilere ve Kürtlere değil, tüm topluma verilmiş mesajdır. Bu mesajda istenen ise herkesin sessiz kalmasıdır.

Susmayacağız…

Dergâhlarımız bizim varlığımızı tecil eden makamlarımızdır. Sahip çıkmak için canımızın yanmasını beklemeyeceğiz!

Biz, yaratılan korku ikliminin bir parçası olmayacağız.

Birlikte daha güçlü olduğumuzun bilinciyle, Alevilere verilen gözdağına karşı da dergâhlarımıza sahip çıkacağımızın bilinmesi gerekmektedir.

Kamuoyuna duyuyoruz.

Levh-i Kalem
Alevi Fikir Topluluğu

18 Ağustos 2016

EN SON EKLENENLER