‘Alevilere toleransım yok’ diyen Kaymakama suç duyurusu

Alevi yurttaşlara “Biz sizin cem yapmanıza tolerans gösteriyoruz, izin veriyoruz. Ama siz çadır kuruyorsunuz” dediği öne sürülen, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Kaymakamı Mehmet Türköz hakkındaki suç duyurusunun işleme dahi konmadığı ortaya çıktı.
Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş’ın haberine göre Sivriceköyük köyü Terolar bölgesi meralarına Suriyeliler için mülteci kampı kurulmasına karşı çıkan köylüler, jandarmanın müdahalesinin ardından cemevi yanına çadır kurmuşlardı.

Müdahaleyle ilgili köy muhtarını arayan Kaymakam Türköz’ün şöyle konuştuğu ileri sürülmüştü: “Biz sizin cem yapmanıza tolerans gösteriyoruz. Cemevine misafirlerinizin gelmesine izin veriyoruz. Ama siz çadır kuruyorsunuz. O çadırı kaldıracaksınız. Artık size toleransımız yok.”

İddiayı gündeme getiren CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, kaymakamın sözlerinin nefret suçu kapsamında olduğunu savunarak, Alevilerden özür dilemesini ve köy halkına yönelik baskıların sona erdirilmesini istemişti.

Kaymakamın söylediği ileri sürülen sözler için Meryem Durgun ve Seyit Sönmez adlı vatandaşların ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘ibadetleri aşağılamak’ suçlamasıyla yaptığı başvuruyla ilgili karar 8 Ağustos’ta verildi.

Kahramanmaraş Başsavcı Vekili Kemal Yalçın, ‘ne şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini veya ibadetlerini aşağıladığının açıklanamadığı’ gerekçesiyle soruşturma bile açmadan şikayeti işleme koymama kararı verdi.

EN SON EKLENENLER