‘Ortak mücadele ile tüm saldırıları geri püskürteceğiz’

İzmir’de 8 Mart Kadın Platformu, 8 Mart mitinginde platform adına basın metnini okuduğu için kademe durdurma cezası alan ve 23 Kasım’da davası görülecek olan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaarslan’a destek için Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde basın açıklaması yaptı. 

“8 Mart yargılanamaz. Soruşturmalar, baskılar kadınları susturamaz” pankartı açan kadınlar sık sık, “8 Mart haktır yargılanamaz” , ” Yaşasın kadın dayanışması” , “Kadınlar artık susmayacak” sloganları atıldı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Avukat Zöhre Dalkıran, Kocaaslan’ın 6 Mart 2016 tarihinde kadın örgütleriyle Bornova meydanında gerçekleştirilen 8 Mart mitinginde ortak metni okuduğunu hatırlatarak, “Gerçekleştirilen bu mitingde tertip komitesine herhangi bir adli ya da idari soruşturma açılmadığını, mitingde herhangi bir olay veya suç unsuru oluşmamıştır. Ancak o tarihte güvenlik şube müdür olan, şu an FETÖ/PDY’den tutuklu olan Yusuf UYSAL’ın  tüm sendikal ve demokratik eylemlerimize  terör eylemi gibi tutanak tutması sonucu, sadece platforma ait metni okuduğu için arkadaşımıza İzmir Valiliğince soruşturma açılarak cezalandırılmış ve 2. Ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına neden olunmuştur” dedi. Yaşanan süreçte iktidarın ve valiliklerin darbe girişimi sonrasında darbeyi fırsata çevirerek tüm muhaliflere baskı uyguladığını belirten Dalkıran, yaşanan kötü koşullara itiraz eden, insanca yaşam ve çalışma koşulları talep eden, savaşa karşı barışı savunan, kadına yönelik şiddete, taciz, tecavüze dur demek için sesini yükselten kadınlarında hedef alındığını söyledi.

‘OKUDUĞUMUZ METNİN ARKASINDAYIZ’

İzmir valiliğinin bu tutumunun 8 Mart’a ve tüm kadınlara yönelik bir saldırı olduğunu ifade eden Dalkıran, “İktidar o gün 8 mart mitinginde dile getirilen talepleri dikkate alarak, gerekli tedbirleri almak yerine, İzmir Valiliği eliyle kadınları cezalandırma yolunu seçmiş ve arkadaşımızı hedef almıştır. Biz 8 Mart Kadın Platformu olarak diyoruz ki; ortada bir suç unsuru yokken, sadece platforma ait  basın metnini okuması nedeniyle arkadaşımız cezalandırılması kabul edilemez. Bu anlamda metnimizin arkasındayız. Ayşegül Kocaaslan’ın yanında oluğumuzu belirtiyor, eğer ortada bir ceza varsa bu hepimizindir diyor ve kadınlar örgütlü, ortak mücadeleyle bu tüm saldırıları geri püskürtecektir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

EN SON EKLENENLER