Üç defa Anıtkabir’den geçince!

Ankara’da IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bir kişi polisler tarafından evine yapılan operasyonla öldürüldü. Valilik yaptığı açıklama da öldürülen kişinin üç defa Anıtkabir’in etrafında görüldüğünü söyledi

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bu sabah IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bir kişinin kaldığı eve operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, IŞİD üyesi olduğu belirtilen şahsın Ankara’da canlı bomba eylemi gerçekleştireceği bilgisine ulaştığı ileri sürülürken, şahsın bulunduğu Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi 47. Sokak’taki eve gece 03.00 sıralarında operasyon yapıldı. Şahsın “teslim ol” çağrısına ateşle karşılık verdiği belirten polis kaynakları, şahsın bu yüzden öldürüldüğünü açıkladı. Ayrıca aynı kaynaklar, evde yapılan aramalarda çok sayıda patlayıcı madde bulduğu ileri sürüldü.

1992 Adana doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen ve operasyonda öldürülen Ahmet B.’nin IŞİD üyesi olduğu canlı bomba eylemi yapmak için Ankara’da bulunduğu ileri sürüldü. Olayın ardından bölgeye gelen Ankara Valisi Ercan Topaca ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, konuya ilişkin açıklama yaptı. Topaca, “Şüpheli, Anıtkabir ve eski Meclis civarında 3 defa kamera kayıtlarında görüldükten sonra yapılan tespitlerde IŞİD’le bağlantıları itibarıyla şüpheli görüldüğü için takibe alındı” dedi.

EN SON EKLENENLER