Binlerce sivil namlunun ucunda

 

Musul’da soykırımdan sonra kükürt fabrikasını yakarak ekosistemi tehdit eden IŞİD’in binlerce kişiyi kaçırarak canlı kalkan olarak çatışma yerlerine yerleştirdiği bildirildi. Barbar IŞİD’in 232 sivili katlettiği de kaydedildi

Körfez ülkelerinin sermayesi, silahları ve bölge ülkelerinin coğrafik alan açmasıyla Ortadoğu halklarının başına bela edilen köktendinci IŞİD’in, Sünni-Selefi yapmaya çalıştığı kozmopolit kentelerden Musul’da binlerce aileyi kaçırıp canlı kalkan yaptığı açıklandı.

İsviçre’nin Cenevre kentinde bir basın toplantısı düzenleyen BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, IŞİD’in Musul yakınlarında “binlerce erkek, kadın ve çocuğu” kaçırdığını ve canlı kalkan olarak kullandığını söyledi. Kaçırılarak canlı kalkan yapılan aile sayısının 8 bin olduğu kaydedildi. IŞİD’in çarşamba günü 232 sivili öldürdüğünü belirten Shamdasani, öldürülenlerden 190’ının eski Irak askerleri olduğunu vurguladı. Shamdasani, “Büyük bir bölümü itaat etmeyi reddedince olduğu yerde vurulmuş” dedi.

87 bölgeden çıkarıldı

Musul operasyonun başladığı 17 Ekim’den bu yana yaşanan gelişmelerin bilançosuyla ilgili Irak orudusundan da açıklama geldi. Irak Ordusu Operasyonlar Komutanlığı, ordu ile IŞİD arasında meydana gelen çatışmalarda 772 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, Musul kenti civarında yer alan 87 bölge ve köyde güvenlik güçlerince kontrolün yeniden sağlandığını duyurdu. Açıklamada, 23 IŞİD üyesinin yakalandığı, 127 patlayıcı yüklü araç, 27 havan topu, 397 bomba, 5 patlayıcı yüklü motosiklet ve 40 mevzinin kullanılamaz hale getirildiği ifade edilerek, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan maddenin de ele geçirildiği kaydedildi.

MUSUL

 

EN SON EKLENENLER