JINHA: Kadınların sesi olmaya devam edeceğiz

KHK ile kapatılan yayın organları arasında yer alan Türkiye’nin ilk kadın haber ajansı JINHA, karara tepki gösterdi

Bakanlar Kurulu kararıyla çıkarılan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan yayın organları arasında yer alan Jın Haber Ajansı (JINHA), karara tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ve yazıyoruz… Erkekler ne der diye düşünmeden yazıyoruz” şiarıyla bugüne kadar kadınların, çocukların, ezilen ve susturulan tüm kesimlerin sesi olan JINHA, kadın gücünden korkan ve kadın düşmanı politikalarıyla tarihe geçen AKP hükümetinin OHAL süresince uyguladığı KHK ile bugün kapatıldı. Yayın hayatına 8 Mart 2012 tarihinde başlayan ve dünyanın ilk kadın haber ajansı olan JINHA, o tarihten bu yana ezilen, darp edilen, sokak ortasında öldürülen, giyiminden kahkahasına kadar müdahale edilen, nasıl yaşayacağına karar verilen, tecavüz edilen ve tecavüzü meşrulaşan, köle pazarlarında satılan, yakılarak katledilen ve tüm bunlara karşı mücadele eden, direnen, erk zihniyeti yırtan ve özgür yaşamı kendinde nakşeden, devrimi getiren tüm kadınların sesi oldu. Biz Gurbetelli Ersözlerin, Deniz Fıratların ve Şilan Arasların ardılları olarak, onların kadın mücadelesini bıraktıkları yerden devam ettiriyoruz.

Sistematik olarak hedef alındık

Bölgedeki muhabirlerimiz hem kadın, hem de devrimci duruşu nedeniyle birçok saldırılara maruz kalıyor ve polisin hedefi oluyordu. Cizre’de ilan edilen sokağa çıkma yasağında muhabir arkadaşlarımız diğer mahallelerde kalmayıp, saldırının gerçekleştiği mahallelere doğru haberi aktarma adına savaşın içinde barış gazeteciliği yaptı. Bu sırada arkadaşlarımız defalarca tarandı, kaldıkları ev ise kurşun ve bomba atarların hedefi olduğu için harabeye döndü. 3 muhabirimiz tutuklandı, mücadelemiz sonucu özgürlüklerine kavuştular. En son editörümüz Zehra Doğan, sokağa çıkma yasakları altındaki Mardin, Nusaybin ve Derik’ten geçtiği haberler nedeniyle tutuklandı. Zehra hala Mardin E Tipi Cezaevi’nde tutsak ediliyor.

Sokaklarda bedenleri teşhir edilen kadınlardan cezaevlerinde işkence gören kadınlara, direniş alanlarında özsavunma gerçekleştiren kadınlardan sokakları terk etmeyen kadınlara, “Devlet kimdir” diyerek yeşili ve doğası için direnen kadınlardan sendikal mücadele veren kadınlara, cinsel saldırıya maruz bırakılan kadınlardan cinsel istismara maruz bırakılan çocuklara, katledilen LGBTİ’lerden onur mücadelesine, katledilen kadınlardan erkek şiddetine öz savunmada bulunan kadınlara kadar tüm çocukların, kadınların, LGBTİ’lerin ve tüm susturulan kesimlerin sesi olmaya devam edeceğiz.

Erkeklerin hükmüne boyun eğmeyeceğiz

JINHA, kadınların ve kadın mücadelesinin sesi olmaya devam edecek. Kadın düşmanı, kadınları yok sayan, cinsiyetçi ve eril AKP hükümeti ile erkek devletin karar verdiği hükümlere boyun eğmiyoruz. “Erkekler ne hüküm verir” diye düşünmeden kadınların sesi olarak yazamaya devam edeceğiz.

Gücümüzü kadınlardan alacağız

‘Erkekler ne der’ demeden yazdık, şimdi de ‘Erkekler ne hüküm verir’ demeden yazmaya devam edeceğiz. Bu mücadele yeni başlıyor. Bundan sonra her yerdeyiz. Susmadık, susmayacağız. Biz elimize aldığımız kalemi yere düşürmek için almadık. Bundan sonra her kadını kendini bir JINHA muhabiri görmeye ve her yerde yazmaya çağırıyoruz. JINHA sizsiniz. “Yaşasın kadın dayanışması” diyoruz. Çünkü biz heyecanımızı kadınlara olan inancımızdan alıyoruz.

‘Şimdilik’ sosyal medyadayız

‘Şimdilik’ haberlerimizi Facebook’ta Jin Haber Ajansı, Twitter’da ise @jinhaberajans hesapları üzerinden paylaşacağız.”

EN SON EKLENENLER