Demirtaş’tan Cumhuriyet’e ziyaret: Önemli olan teslim olmadığımızı göstermek

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, yönetici ve yazarları gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret etti. ‘Önemli olan teslim olmadığımızı, olmayacağımızı göstermektir’ ifadelerini kullanan Demirtaş, dayanışma çağrısı yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dün yönetici ve yazarları gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara temsilciliğini ziyaret etti. Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül tarafından karşılanan Demirtaş, büro önünde gazetecilere açıklama yaptı. Dayanışma dileklerini iletmek için geldiklerini belirten Demirtaş, “Bütün cumhuriyet çalışanlarına, gözaltındaki tüm yazarlarına dayanışma dileklerimizi iletiyoruz” dedi. Türkiye’de uzun süre Anayasa ve hukuk ilkelerinin askıya alındığını belirten Demirtaş, “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise bunu Allah’ın lütfuna çevirmek isteyen Saray’daki anlayış da, bütün temel hak ve özgürlükleri askıya alan yeni bir baskı inşa etti” diye konuştu.

‘Bu baskılar bitecek’

Baskı politikalarının görülmemesi için muhalif basın kuruluşlarının hedef alındığını belirten Demirtaş, “Biat etmemiş medyayı baskı altına almaya çalışmak, geçmişte de dünyada baskıcı iktidarlar ve diktatörler tarafından denenmiş yöntemlerdir. Bugünler geçecek, bu baskılar bitecek. Önemli olan böylesi günlerde özgürlüklerden yana olan, birlikte eşit yaşama, Türkiye’nin aydınlık geleceğine inan insanların dayanışma içinde olmasıdır” şeklinde konuştu. Demokratik bir çerçevede eşit yaşamı savunduklarını belirten Demirtaş, “Cumhuriyet gazetesi bugün ‘Teslim Olmayız’ manşetiyle çıktı. Evet. Önemli olan teslim olmadığımızı, olmayacağımızı göstermektir” dedi.

‘Gazeteler biat manşetiyle çıksın istiyorlar’

Tek Kürtçe yayın yapan gazetesi Azadiya Welat, Dicle Haber Ajansı (DİHA) ve Jin Haber Ajansı’nın da (JINHA) aralarında olduğu gazete ve ajanslar ile 20’ye yakın radyo ve televizyonun kapatıldığını hatırlatan Demirtaş, “Tüm gazeteler Saray’dakine biat manşetiyle çıksın istiyorlar. Mars’ta yaşam arandığı bu çağda, bu mümkün değil” dedi. Demirtaş, gözaltında tutulan Cumhuriyet yazarlarının gecikmeksizin derhal serbest bırakılmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: ETHA

EN SON EKLENENLER