Kültürümüzü yaşatacağız

4 yıldır kültürel faaliyet yürüten Sema Kültür Merkezi’nde yeni dönem atölye çalışmaları başladı. Kültür merkezinde sanat derslerinin yanı sıra Kürt dili dersleri de veriliyor. Merkezde çalışan Kürt Dili Öğretmeni Avşin Evdilbari, baskılara rağmen Kürt kültürünü yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi

girî (Ağrı) Belediyesi bünyesinde hizmet veren  Sema Kültür Merkezi’nde (Navenda Çandê Ya Semayê) yeni dönem atölye çalışmaları başladı. Yaklaşık bir yıldır kültür sanat alanında ücretsiz hizmet veren Sema Kültür Merkezi tiyatro, halay, ney, keman, erbane, resim, gitar, fotoğrafçılık, sinema ve Kürt dili gibi birçok alanda eğitim veriyor. Sema Kültür Merkezi Çalışanı, Kürt Dili Öğretmeni Avşin Evdilbari, bütün baskılara rağmen Kürt kültürüne yönelik soykırımı engellemek ve Kürt kültürünü yaşatmak için açacakları atölyelerle hizmet vereceklerini söyledi.

Dilimizi yaşatacağız

Kürt kültürüne yönelik baskı ve asimilasyon politikalarının özellikle son süreçte arttığına dikkat çeken Evdilbari, “Kürt kültürünü yaşatmak için yıllardır verilen bir mücadele var. Baskıdan kültür ve sanat alanı da nasibini aldı. Kürt dili ve kültürü için mücadele vereceğiz” dedi.

21 sınıf açtık

Bu yıl dördüncü dönem eğitim çalışmalarına başladıklarını söyleyen Evdilbari, açılacak atölyelerde eğitim almak için 350 kişinin kayıt yaptırdığını belirterek, “Başvurular sonucu 21 sınıf açtık. Bu sınıflarda tiyatro, halay, ney, keman, erbane, resim, gitar, fotoğrafçılık, sinema, Kürt dili gibi birçok alanda ders verilecek. İlerleyen süreçte Arapça ve İngilizce dil kursları açacağız” dedi.

Eğitmenler gönüllü çalışıyor

Bir yılı aşkın süredir Sema Kültür Merkezi’nde çalışmalarda yer aldığını belirten Evdilbari, bu süre zarfında bin 100 öğrenciye eğitim verdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: Gelişim gösteren öğrencilerimiz şu anda bünyemizde ders veriyor. Alt yapımızı da bu şekilde oluşturuyoruz. Birçok eğitmenimiz Kürt kültürünü yaşatabilmek için gönüllü çalışıyor. El ele verirsek dilimiz ve kültürümüz asimile olmayacak. AGIRÎ

EN SON EKLENENLER