Galatasaray Meydan’ında sessiz protesto

Kayıplarının akıbetini sormak için 606’ncı haftada bir araya gelen Cumartesi İnsanları ve Cumartesi Anneleri Kürt Siyaseti’ne yapılan darbeyi Galatasaray Meydanı’nda sessiz eylem yaparak protesto etti

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için sürdürdükleri adalet arayışlarının 606’ncı haftasında, Cumartesi İnsanları ve Cumartesi Anneleri bir kez daha Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. “Failler belli, kayıplar nerede” pankartının açıldığı eylemde, yine kayıpların fotoğrafları taşındı. Olağanüstü Hal (OHAL) koşulları altında artarak devam eden hak ihlallerine ve Kürt Siyaseti’ne yapılan operasyon ile tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasına ve yaşanan hukuksuzluklara sessiz kalarak protesto etti.

Kasım 1993’te gözaltında kaybedilen Osman Kayar’ın akıbetinin sorulduğu açıklamada, basın açıklamasını ise Cumartesi İnsanları’nda Şermil Gazioğlu okudu. Devleti yönetenlerin anti-demokratik uygulamalarına son vermeye çağıran Gazioğlu, herkesi hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaya davet etti.

EN SON EKLENENLER