Rakka’nın Kuzeyinde Şiddetli Çatışmalar

Suriye Demokratik Güçleri, Cumartesi gününden bu yana kenti geri almak için saldırı başlatmış durumda. Amerikan ordusu operasyona havadan destek veriyor

Suriyeli Kürt grupların önderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri, Rakka’nın kuzeyinde IŞİD militanları ile çatışıyor.

Amerikan ordusu operasyona havadan destek veriyor.

Suriye Demokratik Güçleri, Cumartesi gününden bu yana kenti geri almak için saldırı başlatmış durumda.

Fransa ve İngiltere de operasyona hava desteği sağlayacaklarını açıkladı. Pazar günü Ein Issa’da düzenlenen basın toplantısıyla operasyonun başladığı belirtilmişti.

Ancak operasyonun ayrıntıları açıklamada yer almadı. Yaklaşık 200 bin Sünni Arab’ın yaşadığı kentte 5 bin civarında IŞİD militanı olduğu tahmin ediliyor.

IŞİD ile savaşan koalisyon güçlerinin Amerikalı komutanı Stephen Townsend, Rakka’yı özgürleştirme operasyonunun amacının örgütün Musul ile bağlantısını kesmek olduğunu kaydetti.

Townsend, Suriye Demokratik Güçleri’ndeki Arap güçlerin bölgeyi bildiğini ve SDF’ye operasyonları için bölgesel destek sağlayacağını kaydetti. Townsed’in sözleri Kürt güçlerin Rakka’yı alacağına dair endişeleri azaltmaya yönelik olduğu şeklinde yorumlandı.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da koalisyonun Ein Issa bölgesi yakınlarında Rakka’nın kuzeyinde 16 hava operasyonu düzenlediğini kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rakka’nın kuzeyinde IŞİD ve Suriye Demokratik Güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti. Bölgedeki Kürt kaynaklardan Rania Muhammed bazı kasaba ve çiftliklerin IŞİD’den geri alındığını belirtti. Suriye Demokratik Güçleri savaşçılarının Rakka’nın kuzeyinde patlayıcı yüklü bir aracı yok ettiğini belirtti.

IŞİD’in yayın organı Amaq ise militanların Suriye Demokratik Güçleri’ne ait zırhlı bir aracı vurduğunu, içindeki herkesin öldüğünü bildirdi.

EN SON EKLENENLER