Anayasa tartışmalarında kadın iradesi yok

 

Meclise sunulması beklenen Anayasa değişikliğini ‘bir rejim değişikliği’ olarak değerlendiren Avukat Hülya Gülbahar, kadınların ve toplumun tüm kesimlerinin katılımcı olamadığı hiçbir Anayasa değişikliğini kabul etmediklerini belirtti.

AKP hükümetinin özellikle başkanlık sistemi üzerinde yoğunlaştığı Anayasa değişikliği görüşmeleri HDP ve herhangi bir kadın vekilin yer almadığı bir platformda gerçekleşti.

Eşitlik Komisyonu üyesi Avukat Hülya Gülbahar, OHAL koşullarının fırsat olarak görülüp AKP’nin daha önce Meclis Uzlaşma Komisyonu’na öneri olarak sunduğu başkanlık sistemi önerisindeki taleplerin bir bir hayata geçirildiğinin altını çizdi. Kadınlar olarak aile, toplum ve devlette ‘reis’ istemediklerini dile getiren Gülbahar, kamuoyuna ve birbirlerine seslerini duyurabilecekleri bir mecranın kalmadığını vurgulayarak, “Bu nedenle yürürlükteki Anayasa’nın lav edildiği, yerine davullar zurnalar ile AKP tipi başkanlık sisteminin dev adımlarla yerleştirildiği bir OHAL ortamında Anayasa değişikliği tartışması yapıyormuş gibi yapmayı trajikomik buluyoruz” dedi.

ANKARA

 

 

EN SON EKLENENLER