‘Kadınların mücadelesi kazanacak’

HDP Parlamento Kadın Grubu adına bir açıklama yapan Filiz Kerestecioğlu, tutuklanan kadın siyasetçilerin ‘bir kadın olarak susmayanların sesi’ olduğunu ifade etti. Kerestecioğlu, tutuklu vekiller serbest kalana kadar ‘mücadeleye devam’ edeceklerini söyleyerek ‘Kadınların mücadelesi kazanacak’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parlamento Kadın Grubu, eşbaşkanlar ve milletvekillerinin tutuklanması, ile birlikte savaşın ve Olağanüstü Hal’in (OHAL) kadınlar üzerindeki yıkımlarına ilişkin parlamentoda basın toplantısı düzenledi. Grup adına açıklamayı yapan HDP İstanbul milletvekili Filiz Kerestecioğlu bugün Türkiye’nin Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile yönetildiğini ifade ederek, “Faşizme koşar adım ilerliyoruz” dedi. Tutuklanan siyasetçilerin cemaat operasyonları ile görevden alınan savcıların hazırladığı iddianameler ile tutuklandığının bilgisini veren Kerestecioğlu, “Cemaatin boş bıraktığı yeri AKP’nin savcıları dolduruyor” ifadelerini kullandı.

‘HDP sarayın hedefinde’

HDP’nin ‘diktatörlüğün anti tezi’ olduğunu söyleyen Kerestecioğlu, “HDP, tek bir adam cennetinin; kadınların, işçilerin, halkların kabusu olduğunu ifade ettiği için, sinik bir muhalefet değil; gerçek bir muhalefet yarattığı için Sarayın ve devlet içindeki derin odakların hedefinde” vurgusu yaptı.

‘Bizim bir farkımız var’

Kerestecioğlu devamla şunları ifade etti: “Partimizin diğer partilerden bir farkı var; kadın-erkek arasındaki eşitsizliği bir sistem sorunu olarak görüyoruz. İşte bu sebeple Meclis sıralarından, evlere, sokaklara erkek egemenliğini aşındıracak çözümler bulmaya çalıştık. Hiçbirimiz kurtulmuş kadınlar değiliz. Bugün tutuklu tüm kadın siyasetçiler, kadın hareketine en çok emek veren kadınlardır. Başkalarının ‘başkanları’, ‘reisleri’, ‘en az üç çocuk doğurun’, ‘kadınlarla erkekler eşit değil’ derken bizlerin ellerimizden tutan dostlarımız, kadın arkadaşlarımız var.”

Tutuklananların yarısı kadın

Tutuklu kadın siyasetçilerin ‘bir kadın olarak susmayanların sesi’ olduğunu ifade eden Kerestecioğlu, “Sebebi bu olacak ki, AKP siyaseti ve yargısı; güncel hayatımızda uygulamadığı pozitif ayrımcılığı, temsili tutuklamalarda uygulayarak, tutukladıkları siyasetçilerin en az yarısının kadın olmasına özen gösterdi” dedi.

Her zamankinden cürretkarlar

Açıklamasında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyelerine atanan kayyumlara da değinen Kerestecioğlu, ‘kadınlara haddini bildirmeye hevesli erkeklerin, bugün her zamankinden daha cüretkar olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: “OHAL’in ve savaşın kadınlara yaşattıklarını haber yapacak tek bir basın kuruluşu kalmadı. Yalnızca Türkiye’deki değil; dünyadaki tek kadın haber ajansı olan JINHA, muhalif basınla birlikte kapatıldı. Hayatın Sesi TV’de yayımlanan Ekmek ve Gül, İMC’de yayınlanan Mor Bülten gibi kadınların gerçek gündemini ele alan programlar bugün yapılamıyor. HDP’li kadın vekillerin olmadığı bir parlamentoda ise, kadınlar için, kadınlarla birlikte siyaset yapma imkanının varlığından söz edemeyiz.”

‘Güçlenerek devam edecek’

‘Asıl tahammül edemedikleri; konuşan ve direnen kadınlardır’ diyen Kerestecioğlu konuşmasına, “Kazanımlarımızı savunduğumuz gibi, tutuklu milletvekillerinin, belediye eşbaşkanlarının derhal serbest bırakılmaları için mücadelemize daha da güçlenerek devam edeceğiz. Eşbaşkanımızında dediği gibi; Mutlaka sevgi ve cesaret kazanacak. Kadınların mücadelesi kazanacak” sözleri ile son verdi. ANKARA

 

EN SON EKLENENLER