Kurtulmuş’tan Başkanlık açıklaması: 330’u bulduğumuz an…

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni Anayasa ile başkanlık sistemine geçişin alt yapısını oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Kurtulmuş, ‘330’u bulduğumuz an anayasa değişikliği Meclis’e gelir’ dedi

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Türkiye’de yaşanan ekonomik krize önlem olarak yatırım yapan yabancılara Türkiye yurttaşlığı verileceğini açıklayan Kurtulmuş, “Türkiye’de sabit yatırım yapanlar, belli bir seviyede gayrimenkul alıp 3 yıl satılmama şerhiyle tapuya kaydedenler, istihdam sağlayan yabancılar, 3 yıl çekmemek şartıyla bankaya belli bir miktar para yatıranlar, belli bir süre çekmemek şartıyla belli miktar devlet yatırım araçlarına yatırım yapan yabancılar kapsama alınmıştır. Bunların detayları önümüzdeki günlerde netleştirilecek” dedi.

‘İsminin ne oluğu önemli değil’

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Güçlü cumhurbaşkanlığıyla yolumuza devam edeceğiz” ifadesi sorulan Kurtulmuş, “İsminin ne olduğundan daha önemlisi fonksiyonun ne olacağı önemlidir. Yürütmenin tek elde toplanması önemlidir. Mahiyet güçlendirilmiş bir başkanlık sistemi. Yargı ve yasama bağımsızlıklarının korunması güçlerinin artırılarak devam etmesidir” dedi.

Başkanlık anayasası

Kurtulmuş devamında şunları söyledi: “Kapsamlı anayasa değişikliği yapılabilmesi başka bir zaman bırakılacak. Şu anda üzerinde durduğumuz konu başkanlık sistemine geçişin alt yapısını yapacak olan anayasa değişikliği sistemidir. 330’u bulduğumuz an anayasa değişikliği Meclis’e gelir. 367’yi bulursan ne ala 367’yi bulsak bile millete gideriz. MHP ile görüşmelerimiz devam ediyor. Gönlümüz arzu eder ki CHP de bu görüşmelerin bir parçası olsun. CHP’nin ‘kapımız açıktır’ sözüne karşı biz de şunu söylüyoruz; bizim kapımız da sonuna kadar açıktır. CHP, yeni anayasa değişikliği süreçleri içerisinde yer almak isterse, bütün görüşlerini getirebilir, bunları konuşabiliriz.”

EN SON EKLENENLER