Almanya Dışişleri Bakanı HDP’lilerle görüştü

Türkiye’ye gelen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, hükümet yetkilileriyle görüştükten sonra HDP’lilerle biraraya geldi

Türkiye ve Almanya arasında gerginliğin tırmandığı bir dönemde Türkiye’ye gelen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, hükümet kanadıyla yürüttüğü temasların ardından Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) ziyaret etti. HDP Meclis Grubu’nda gerçekleşen görüşmede Alman Bakan ve beraberindekiler ile HDP milletvekilleri Mithat Sancar, Feleknas Uca, Osman Baydemir ve Ziya Pir’le görüştü.

Görüşmede Türkiye’de yaşanan gelişmeler hakkında HDP’nin görüşleri aktarılırken, Steinmeier ise daha kapsamlı görüşmek üzere HDP temsilcilerini Berlin’e davet etti.

Alınan bilgilere göre, görüşme daha çok HDP’lilerin sürece dair aktarımları konusunda gelişti. Yaşanılanlara dair HDP’lilerin önerilerini ve düşüncelerinin de aktarıldığı görüşmede, HDP’liler karşı karşı kaldıkları tutuklama ve gözaltı operasyonlarının demokrasi ve hukuk devleti normları dışında olduğu vurgusu yaptı.

ANKARA

EN SON EKLENENLER