HDP’ye bu kez de ziyaretçi engeli

Kürt siyasetine yapılan darbe ile eşbaşkanları ve milletvekilleri tutuklanan HDP’nin bu haftaki grup toplantısına ziyaretçi yasağı getirildi. Yasağın geçtiğimiz haftaki toplantıda tutuklanmaların protesto edilmesi nedeniyle getirildiği belirtiliyor

Meclis’te her Salı günü siyasi partilerin gerçekleştirdiği grup toplantılarına ziyaretçiler katılırken, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) engel getirildi. AKP, MHP ve CHP’nin grup toplantısına katılacak ziyaretçilere herhangi bir engelleme olmazken, HDP’nin grup toplantısına katılacak partililere engel konuldu. Meclis’in Çankaya ve Dikmen kapılarına resmi olarak HDP Grubu’ndan bildirilen isimlerin, Meclis’e girişine izin verilmedi. Engellenen isimlerin geçtiğimiz hafta toplantıya katılanlar olduğu öğrenildi. Sadece ilk kez Meclis’e ziyaretçi olarak gelenlerin grup toplantısına katılmasına izin verildi. Engellemeye dair yurttaşlara ve HDP’ye bir bildirim yapılmadı. Ancak söz konusu engellemenin geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda eşbaşkanların ve milletvekillerinin tutuklanmasının protesto edilmesi nedeniyle yapıldığı belirtiliyor.

Dernek temsilcileri katılacaktı

HDP’nin bu haftaki grup toplantısına İçişleri Bakanlığı’nca kapılarına mühür vurulan derneklerin temsilcileri davet edilmişti. Engelden kaynaklı bazı derneklerin temsilcileri Meclis’e giremedi. Toplantı bu uygulamayı protesto etmek amacıyla ziyaretçi olmadan başlarken, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen konuşma yapıyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıya yabancı ülke büyükelçileri, çeşitli kurumların temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katılmıştı.

ANKARA

EN SON EKLENENLER