Savaşa, OHAL’e, KHK’lere karşı sokaktayız

7. Kadın Kurulu’nun sonuç bildirgesini açıklayan HDK Kadın Meclisleri, “Savaşa, faşizme, OHAL’e, KHK’lere karşı sokaktayız” dedi.

12 Kasım’da 7. Kadın Kurulu’nu “OHAL’de Özgürlüğümüz ve İrademiz için Direniyoruz, Kadın Meclislerinde Örgütleniyoruz” sloganı ile Ankara’da gerçekleştiren HDK, kurulun sonuç bildirgesini açıkladı. 7 Haziran sonrası Türkiye’de yaşanan baskı sürecinin hedeflerinden birinin de kadınlar olduğunun altı çizilen sonuç bildirgesinde, “25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’nde, kadınlar olarak özgürlüğümüze yöneltilen her türlü saldırıyı şiddet kapsamında görerek, mücadelemizi yükselteceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz” denildi.

Barış mücadelesine devam

Aynı zamanda Kürdistan’da yürütülen savaşın ‘erkek yüzüne’ de dikkat çekilen bildirgenin devamında şu ifadelere yer verildi: “Bizler HDK Kadın Meclisleri olarak, Saray ve devletin bütün birimlerince yürütülen bu kirli savaşa karşı, kadın özgürlük mücadelemizden aldığımız güçle, barışın, eşit ve özgür yaşamın sesi olacak, başta Kürdistan’daki savaş ve yıkıma karşı kadın dayanışmasını örerek yaşam alanlarımızı yeniden kurarak, dünyanın her noktasında barış için enternasyonalist mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.” Yine OHAL süreci ile birlikte çıkarılan KHK’ler, kapatılan basın kuruluşları, dernekler ve tutuklanan siyasetçilere vurgu yapılan bildirge, “HDK Kadın Meclisleri olarak, savaşa, faşizme, OHAL’e, KHK’lara ve irademizin rehin alınmasına karşı özgün kadın kampanyasıyla sokakta, evlerde ve üretim alanlarında olacağız” ifadeleri ile son buldu.

EN SON EKLENENLER