Ahmet Türk: 12 Eylül’de ve 90’larda sonuç alamadılar, şimdi asla alamazlar

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, bu tür yöntemlerle sindirilmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “12 Eylül’de ve 90’larda sonuç alamadılar, şimdi asla alamazlar” dedi

Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, bu sabah İçişleri Bakanlığının kararı ile görevinden alınırken, yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman, kayyum olarak atanmasına ilişkin konuştu. Fırat Haber Ajanası’na (ANF) konuşan Ahmet Türk hükümetin herkesi sindirmek istediğini ancak başaramayacağını söyledi. Devletin 12 Eylül ve ’90’lı yıllarda da benzer bir saldırı ve faşizm uyguladığını hatırlatan Türk, “Başaramazlar, bizi asla sindiremezler, o gün nasıl boyun eymediysek bugünde eğmeyeceğiz” dedi.

‘Ne pahasına olursa olsun direneceğiz’

Kürt halkının bu saldırılara karşı direneceğini söyleyen Türk, “Bu tür şok saldırılar ve baskılarla toplumu sindirmek istiyorlar, ancak Kürt halkı bu tür saldırılara cevap verecek ve boşa çıkartacak örgütlülüktedir” dedi. Ağır bir baskı ve saldırı süreci ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Türk, her ne pahasına olursa olsun mücadeleye devam edeceklerini ve direneceklerini sözlerine ekledi.

EN SON EKLENENLER