Wan Belediyesi’ne baskın: Bekir Kaya gözaltında

Wan Büyükşehir Belediyesi’ne bu sabah erken saatlerde polisler tarafından baskın yapıldı. Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya gözaltına alındı. Polis belediye binasında arama yapıyor

Wan Büyükşehir Belediyesi’ne sabahın erken saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Aynı saatlerde Büyükşehir belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya’nın da evini basan polisler Kaya’yı gözaltına aldı. Kaya’nın evinde yapılan aramanın ardından polis Kaya’yı belediyedeki makamına götürerek burada da aramalarını sürdürdü. Belediyedeki arama devam ederken, gözaltına alınan Kaya, Van İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

üç belediye çalışanı gözaltında

Operasyonda Sağlık İşleri Daire Başkanı Yılmaz Berk, mimar Zelal Tanlı ve Cuma Köylüoğlu adlı belediye çalışanı da gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan gözaltı sayısının artabileceği belirtilirken, geçtiğimiz günlerde belediye genel sekreteri Sedat Töre ve 32 belediye çalışanı da gözaltına alınmıştı.

Vali kayyum olarak atandı

Operasyon ile birlikte jet hızıyla yine kayyum ataması yapıldı. Wan Büyükşehir Belediyesi Bekir Kaya’nın yerine Van Valisi İbrahim Taşyapan  kayyum olarak atandı.

WAN

EN SON EKLENENLER