BAB’TA TÜM GÜÇLER TETİKTE

Türkiye ile ona bağlı grupların Bab’a yönelik operasyonuna ilişkin konuşan ABD’li Albay John Dorrian, operasyona destek vermediklerini iddia etti. Bu arada Suriye rejimi de, Bab’ın güneyine askeri sevkiyat yapıyor. Minbic Askeri Meclisi savaşçıları da Arima’yı kuşattı

Türkiye ve ona bağlı silahlı grupların Suriye’nin kuzeyinde DAİŞ ile anlaşmalı bir şekilde yaptıkları devir-teslimler devam ederken, ABD’den Türkiye’ye destek verilmediği iddiası geldi. ABD Savunma Bakanlığı, uluslararası koalisyon güçlerinin, Türkiye ve bazı silahlı grupların, Bab Kasabası’nı DAİŞ’ten almak için gerçekleştirdiği operasyona destek vermediğini iddia etti.

‘Operasyon bizden bağımsız’

Irak’ın başkenti Bağdat’tan, bir video konferansla gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD’li Albay John Dorrian, operasyona uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteği vermediğini çünkü operasyonun Türkiye tarafından “bağımsız” bir şekilde başlatıldığını söyledi. Dorrian ayrıca ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ve birlikte hareket ettiği gruplara destek için gönderdiği bazı özel güçlerini de çektiğini belirtti. Türkiye’nin harekatı için “Bu, onların aldığı ulusal bir karar” diyen Dorrian, Türkiye ile çalışamaya devam etmek isteklerini söyledi.

Devir teslim yapılıyor

Bab’a doğru ilerleyen Türkiye ile ona bağlı gruplar, DAİŞ’in herhangi bir direnişi ile karşılaşmadan birçok bölgeyi ele geçirmişti. Türkiye ile DAİŞ arasında Cerablûs ile başlayan ve El Rai, Dabik ve Şehba köylerinde devam eden devir teslimin son halkası ise Bab’ın kuzeyindeki Qebasîn Kasabası oldu.

Bu arada dün de Türk askeri ile ona bağlı gruplar, Bab’ın kuzeyindeki bölgeleri topçu atışına tuttu. Yapılan bombardımanda çok sayıda sivilin yaralandığı bildirildi.

Rejim de hazırlık yapıyor

Bab’ın güneyinde bulunan Suriye rejim güçlerinin de Türkiye’nin Bab’a yaklaşması üzerine operasyon için bölgeye sevkiyat yaptığı bildirildi. Bab sınırında bulunan ve rejimin kontrolünde olan Kuveyris Hava Üssü ve çevresinde 6 bine yakın askerin sevk edildiği ve yoğun cephane yığınağı yapıldığı aktarıldı. Ayrıca Suriye ve Rusya tarafından hava sahasının Türk uçaklarına yeniden kapatıldığı belirtiliyor.

Arima kuşatıldı

Türkiye’nin bu ilerleyişine karşın Minbic Askeri Meclisi savaşçıları da, Qebasîn ile Minbic arasında kalan Arima Kasabası’nı tamamen kuşattı. Arima’nın kuzeyi ile güneyinden harekete geçen Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, söz konusu kasabayı tamamen çembere aldı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER