Dersim’de kayyum protestosu

Dersim Belediyesi’ne kayyum atanması, ilçe belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Tutuklanan Dersim Belediye eşbaşkanlarının serbest bırakılmasını da isteyen yurttaşlar, dayanışma ve mücadele mesajları verdi

Dersim Belediyesi eşbaşkanlarının tutuklanmasının ardından belediyeye kayyum atanmasına dönük tepkiler devam ediyor. Dersim’de Sanat Sokağı’nda biraraya gelen ve ralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Alican Önlü, Pulur (Ovacık) Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, Mazgêrd (Mazgirt) Belediye Başkanı Tekin Türker’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi kayyumu protesto etti. Burada konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Merkez Yöneticisi Davut Balıkçı, aralarında BES Şube Yöneticisi Suat Kılıç’ın da olduğu 13 siyasetçinin tutuklanmasının hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyledi.

Meclis çalışmaları durdu

Yurttaşlar ardından Öğretmenevi önüne kadar yürüyüş düzenlendi. Burada ilk olarak söz alan Dersim Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, kayyumun belediye meclis çalışmalarını durdurduğu bilgisini paylaştı. Ardından 2017 bütçesini halkla paylaşan Tunç, belediye bütçesinde yapılacak projeler için biriktirilen 17 milyon 256 bin TL’nin olduğunu ve bu bütçenin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Dayanışma çağrıları

Mazgêrd Belediye Başkanı Türker ise, ilçe halkının dayanışma selamlarını ileterek, “Bir gülü koparabilirler, ama bu güller tohumlarını çoktan toprağa serdi. Biz Mazgirt halkı olarak bu uygulamaları kabul etmiyoruz ve dayanışma içerisinde olacağımızı söylüyoruz. Tutuklanan belediye başkanları derhal serbest bırakılmalıdır” dedi. Pulur Belediye Başkanı Maçoğlu da yaşanan gelişmelerin hukuki hiçbir dayanağının olmadığını hatırlatarak, Pulur halkı olarak dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından oturma eylemi yapan yurttaşlar ile onları kamerayla çeken polisler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik HDP Milletvekili Önlü’nün polis kameralarını kapattırmasının ardından son buldu.

DERSİM

EN SON EKLENENLER