Pir’den NATOPA toplantısında Bakan Bozdağ’a yalanlama

NATOPA 62’nci Genel Kurulu’nda Adalet Bakanı Bozdağ’ın HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasını savunması üzerine HDP Milletvekili Ziya Pir, Bozdağ’a ‘Gerçekleri anlatmıyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi. Pir’in konuşması sırasında TRT canlı yayını kesti

NATO Parlamenterler Asamblesi (NATOPA) 62. Genel Kurulu, Hilton Bomonti Hotel’de başladı. 28 farklı ülkeden milletvekillerinin katıldığı toplantıya, Türkiye’den Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) NATOPA üyesi Amed Milletvekili Ziya Pir’de katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanması ile belediyelere kayyum atanmasını savundu. HDP’lilerin mahkemeye ifade vermeye gitmedikleri için zorla götürülme kararı çıktığını ifade eden Bozdağ, tutuklanmalarına ilişkin de, “Tabii tutuklama konusu mahkemenin takdirinde olan bir konudur” savunması yaptı.

TRT yayını kesti

Ardından söz alan HDP Amed Milletvekili Ziya Pir, Bakan Bozdağ’a, “Yalan söylüyorsunuz, gerçekleri anlatmıyorsunuz” diyerek itiraz etti. Hükümetin belediyelere gönderdiği müfettişlerin hukuka aykırı tek bir şey bulamadığına dikkat çeken Pir, HDP’li milletvekillerinin yapılan tebligata uymadıkları iddiasını da yalanladı. Pir, “Ne bana ne makamıma ne de avukatıma hiçbir tebligat yapılmadan evimden gözaltına alındım. Siz bana tebligat yapıldığını ispatlayın ben Pazartesi günü istifa edeceğim. İspatlayamazsanız, en azından bizden özür dileyin” dedi.

Pir’in konuşması sırasında toplantıyı canlı veren TRT canlı yayını kesti.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER