TV 10 nöbeti sürüyor: Susmayacağız

KHK’lerle kapatılan 23 kanaldan biri olan TV 10 için her hafta düzenlenen nöbet eyleminde, ‘Susmayacağız, bütün alanlarda sesimizi duyuracağız’ mesajı verildi

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan 23 kanal arasında bulunan ve Alevilerin sesi olan TV 10’nun kapatılması protesto edilmeye devam ediyor. Her Cumartesi Alevi Kurumları, TV 10 çalışanlarının ve Cumartesi Anneleri’nin katılımı ile gerçekleştirilen nöbet eylemi bu hafta da devam etti. Galatasaray Meydan’ında “Alevilerin sesi susturulamaz” pankartını açan yurttaşlar, TV 10 dövizleriyle “Özgür basın susturulamaz”, “Alevilerin sesi susturulamaz”, “TV 10’u susturamazsınız” sloganları attı. Protesto eylemine bu hafta Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), Koçgiri Derneği, Demokratik Alevi Derneği gibi kurumlar da destek verdi.

Muhalefeti ezilen tüm kesimler oluşturmalı

TV 10 çalışanlarından Veli Haydar Güleç, iktidarın tek sesliliği hakim kılmak istediğine dikkat çekti. Güleç, “Her şeyi tekleştirmeye çalışıyorlar, tekliğe karşı çoğulculuğun sesi olmaya çalıştık. Tek bir sesi hâkim kılmak istiyorlar, bunun için birçok şeyi heba ediyorlar. Freni patlamış kamyon gibi gidiyor ülke. Susturmaya çalışıyorlar ama susmayacağız bütün alanlarda sesimizi duyuracağız” dedi. Güleç’in ardından söz alan Koçgiri Derneği Eşbaşkanı Rıza Karaman, TV 10’un derhal açılmasını talep etti. Basın yayın organlarının kapatılmasının ardından iktidarın muhalefeti susturmak isteğine dikkat çeken Karaman, “Türkiye’de tek muhalefet yapan bir partinin eşbaşkanları içeri alındı. Dokunulmazlıklar kalktıktan sonra baskılar arttı. Bugün zalimlerin önüne gül atanlar, ihanetçi ve işbirlikçileri var. Bu halkların AKP’den MHP’den beklentisi yok. Muhalefeti sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek odaları, ezilen tüm kesimler oluşturmalı” diye konuştu.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER