Evde, sokakta dayanışmadayız

Eskişehir’de Demokratik Kadın Platformu üyeleri, cinsel istismar önergesine tepki gösterdi. Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan platform adına basın açıklamasını okuyan Sultan Ballı Gündoğan, “Olağanüstü Hal bahanesi ile tecavüzcülerin salıverilmesine, kadınların ve çocukların Meclis onayı ile tecavüzcülere, istismarcılara teslim edilmesine izin vermeyeceğimizi bildiriyoruz. Derhal insanlık suçu niteliğindeki bu kanun tasarısının önergeleriyle birlikte çekilmesini istiyoruz” dedi.

Evde sokakta dayanışmaya!

Bursa’da ise Bursa Kadın Platformu’nun çağrısıyla eylem gerçekleştirildi. Eylemde Bursa Kadın Platformu adına konuşan Elvan Atay, “O yasa geri çekilene kadar tüm kadınları gece gündüz demeden, işte, evde, sokakta, Mecliste ve meydanda ellerindeki her türlü araçla direnişe, tecavüzcülere karşı özsavunma hakkımızı kullanmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

‘Çek elini çocuklardan’

Balıkesir’de Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu (KCDP), tecavüzü aklama önergesini Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda protesto etti. “AKP ellerini çocuklardan çek” yazılı pankart ve çok sayıda dövizin taşındığı eylemde konuşan KCDP Balıkesir Temsilcisi Necla Ast, “Başbakan önergeyi ‘Babalar hapiste’ diye savunuyor. Kabul etmiyoruz!” dedi. Açıklamanın ardından kadınlar, yasa teklifinin fotokopilerini yırtarak meydana fırlattı.

Trabzon Demokratik Kadın Platformu Uzunsokak’tan Atatürk Alanı’na kadar protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Tecavüzün meşrulaştırılmasına karşı gerçekleştirilen yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Merve Durak, Türkiye’de kız çocuklarının 12 yaşından itibaren cinsel saldırıya ve zorla evlilik şiddetine maruz bırakılmasının yasal zemininin hazırlandığını söyledi.

İmza kampanyası başlatıldı

Edirne’de CHP Gençlik Kolları, istismar önergesine karşı imza kampanyası başlattı.

Tepki gösterenlere gözaltı

AKP’nin gece yarısı Meclis’e getirdiği çocukların cinsel istismarda bulunan kişiyle evlendirilmesi yasa önergesine karşı Antalya’da Cumhuriyet Meydanı’nda kadınlar, “O yasa geri çekilecek, tecavüzcüler aklanamaz, tecavüz meşrulaştırılamaz” yazılı tişörtleri giyerek oturma eylemi yaptı. Yurttaşların da destek verdiği eyleme müdahale eden polis, 7 kadını darp ederek gözaltına aldı.

EN SON EKLENENLER