Halkın Hukuk Bürosu’na baskın: Avukatlar gözaltında

Halkın Hukuk Bürosu’na baskın yapan polis, avukatlar Selçuk Kozağaçlı, Engin Gökoğlu, Didem Ünsal, Ayşegül Çağatay’ı gözaltına aldı

Kapatılan bir dernek ile aynı adreste bulunduğu gerekçesiyle daha önce mühürlenen Halkın Hukuk Bürosu’na polis baskını yapıldı. Baskında derneğin kapısı kırılırken, Halkın Hukuk Bürosu’nun Twitter adresinden yapılan açıklamada, binanın polis tarafından basıldığı ve avukatlar Engin Gökoğlu, Didem Baydar Ünsal, Ayşegül Çağatay ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın gözaltına alındığı belirtildi.

pic.twitter.com/gaMO3eJY4r

— Halkın Hukuk Bürosu (@halkinhukuk) November 21, 2016

İleri Haber’in geçtiği habere göre, Avukat Engin Gökoğlu, darp edilere gözaltına alındıklarını belirterek, “Polis aracının içerisinde saldırdılar. Hastaneye götürülüyoruz” dedi.

Polisin baskın gerekçesi olarak Adalet Okulu Derneği’nin binası olduğu iddiasıyla mühürlenme işlemi yapmak istediğini dile getiren Gökoğlu, avukatların kendi büro binaları olduğunu ve söz konusu adresin orası olmadığını söylemesine rağmen gözaltına alındıklarını ekledi.

#SelçukKozağaçlı Engin Gökoğlu Didem Baydar Ünsal ve Ayşegül Çağatay avukatlık büromuz basılarak gözaltına alındılar pic.twitter.com/QCQBwV2tHT

— Halkın Hukuk Bürosu (@halkinhukuk) November 21, 2016

EN SON EKLENENLER