‘İrademe dokunma’ eylemleri yayılıyor

Avrupa’nın birçok ülkesinde bir araya gelen Kürdistanlı, Türkiyeli ve Avrupalılar, Türkiye’de yaşanan tutuklama ve hak ihlalerini protesto etti. Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de İran Komünist Partisi’nin çağrısıyla bir araya gelen Finliler, İranlılar ve Kürtler, AKP iktidarının HDP eşbaşkanlarına, milletvekillerine ve DBP seçilmişlerine yönelik rehin alma ve baskı politikasını protesto etti.

Bern’de ortak eylem

İsviçre’nin Bern şehrindede bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları düzenledikleri ortak mitingle HDP ve DBP’ye yönelik operasyonları protesto etti. Düzenlenen mitingde HDP eşbaşkanları ve tutuklanan milletvekillerinin fotoğrafları taşındı.

‘Sessizlik halkları yaralıyor’

Fransa’nın başkenti Paris’te Faşizme Karşı Ortak Cephenin çağrısıyla eylem gerçekleştirildi. Eylemde okunan ortak bildiride, “Erdoğan rejiminin HDP eşbaşkanları ve milletvekillerinin yanı sıra belediye eşbaşkanlarını tutuklamaları, muhalif basını kapatması demokrasiye yapılmış bir darbedir. Fransa’nın yapılan bu darbeye sessiz kalması Türkiye halklarını ve demokrasiyi daha da yaralıyor” denildi. Fransa’nın Alsace bölgesindeki Mulhouse kentinde, Almanya’nın Hamburg ve Münih kentinde, İsveç’in Malmö ve Ticino Kantonu’na bağlı Bellinzona kentinde de bu amaçla eylemler yapıldı. HABER MERKEZİ /ANF

EN SON EKLENENLER