Hasan Ocak’ın dosyasına zaman aşımı

ZEYNEP YÜNCÜLER

Cansız bedeni 21 yıl önce, İstanbul’da gözaltında alındıktan 58 gün sonra Beykoz’da bulunan, gözaltında kayıplara karşı yürütülen mücadelenin sembollerinden biri olan Hasan Ocak’ın dosyası zaman aşımına uğradı.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, zaman aşımı süresinin 20 yıl olduğunu ve Ocak’a yönelik kasten öldürme eyleminin zaman aşımına uğradığını belirtti. Ayrıca, Ocak’ın öldürülmesi ile ilgili olarak zaman aşımı nedeniyle kavuşturmaya yer olamadığına karar verildi.

İtiraz edilecek
BirGün’e konuşan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, zaman aşımı kararına itiraz edeceklerini belirterek, adalet arayaşına devam edeceklerini, zaman aşımını kabul etmediklerini belirtti.

Cumartesi Anneleri Ocak’la başladı
Galatasaray’da her cumartesi saat 12.00’de “Kayıplar son bulsun, kayıpların akıbeti açıklansın, sorumlular bulunsun ve yargılansın” talepli Cumartesi Anneleri oturmaları Ocak’ın ve yine Ocak gibi gözaltında kaybedilen Rıdvan Karakoç’un cansız bedeninin bulunmasıyla 27 Mayıs 1995’te başladı.

Hasan Ocak 13 Nisan 1965’te Tunceli’de doğdu, öğretmendi, çay ocağı işletiyordu. 19 Mayıs’ta 1995’te binlerce insanın katıldığı büyük bir törenle Gazi Mahallesi mezarlığına gömüldü.
Annesi Emine Ocak, öldüğü yıl olan 2001’ye kadar babası Baba Ocak, kardeşleri Hüsniye, Hüseyin, Aysel, Ali ve Maside halen kardeşleri ve tüm kayıplar için mücadelelerini sürdürüyor.

birgün

EN SON EKLENENLER