HDP Meclis çalışmalarına devam dedi

Kürt Siyaseti’ne yapılan darbe ile HDP, eşbaşkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından durdurduğu Meclis çalışmalarını yeniden sürdürme kararı aldı. Karar bugünkü grup toplantısında açıklanacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4 Kasım günü eşbaşkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından Meclis çalışmalarını geçici olarak durdurma noktasındaki kararını verdi. Gözaltı operasyonlarının ardından Amed’de toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından alınan bu karar, hafta sonuna kadar bileşenler başta olmak üzere çeşitli kesimler ve seçmenlerle tartışıldı. Bu kapsamda çıkartılan planlamalar ekseninde birçok yerde halk toplantıları da alınırken, içerisinde geçilen süreçte genel olarak Meclis’te kalma yönünde eğilim öne çıktı. Hafta sonu İstanbul ve Amed’de parti bileşeni yapılarla gerçekleştirilen toplantılarda da bu yönlü bir eğilim ortaya çıktı. Dün itibariyle bu toplantıların sonuçları son kez kapalı grupta masaya yatırıldı.

Karar grup toplantısında açıklanacak

Parti tarafından alınan bu kararın ardındaki önemli bir nedenin de HDP’ye dönük baskılara karşı Meclis kürsüsünün aktif olarak kullanılması gerektiği yönünde oldu. Toplantıda hükümet tarafından 7 Haziran seçimlerinde bu yana yoğun baskı altına alınmaya çalışılan HDP’ye dönük baskı ve tutuklamalarla işlevsizleştirilmek istenildiği yönünde tartışmaların da yürütüldü. Toplantıda ayrıca amacın bir ayağının da Meclis çalışmalarında HDP’yi saf dışı bırakmak olduğu belirtildi. Bu nedenle de geçici olarak durdurulan yasama faaliyetlerinin bugün itibariyle sürdürülmesi yönünde karar kılındı. Alınan bu kararın milletvekillerine de bildirildiği öğrenildi. Ancak kamuoyu ile paylaşılması bugüne bırakıldı. Saat 12.30’da başlayacak HDP Grup Toplantısı’nda konuşacak olan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’in vardıkları kararı açıklaması bekleniyor.

EN SON EKLENENLER