9 yaşındaki çocuğun kalbi strese dayanamadı

İzmir’de tacize maruz kalan 9 yaşındaki çocuk, duruşmaya iki gün kala zanlı ile karşılaşmanın kokusuyla kalp krizinden yaşamını yitirdi. Erdoğan ise tepkiler sonucu geri çekilen ‘çocuğa yönelik cinsel istismarı aklayan’ yasa tasarısının tekrar meclis gündemine gelebileceğini söyledi

İzmir’in Bornova ilçesinde evinde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Y.K.’nin cinsel istismar mağduru olduğu ortaya çıktı. 4 ay önce arkadaşının dedesinin tacizine uğradığı öne sürülen, o günden sonra okula gidemeyen ve psikolojik tedavi gören Y.K.’nin, duruşmada taciz zanlısı ile karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korku nedeniyle kalp krizinden hayatını kaybettiği belirtildi. Cinsel istismarla suçlanan sanık 56 yaşındaki T.Ç. ise tutuksuz yargılanıyor. Olayın peşini bırkmayacağını söyleyen baba T.K. ise “Biz olaydan kısa süre önce bu sokağa taşınmıştık. Meğer bütün komşularımız biliyormuş adamın öyle olduğunu” dedi. Zanlı ise serbest.

Meclise tekrar gelebilir

Artan çocuk istismarı karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘çocuk istasmarında affı’ öngören ve toplumun büyük tepkisini çeken yasa tasarısında ısrarcı. Cinsel istismarı aklayan ve kadınların tepkisiyle geri çekilen ‘çocuğa yönelik cinsel istismar’ düzenlemesinin çıkarılan yasa tasarısı önceki gün Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi, ancak 12 yaşından büyük çocuklara cinsel istismarda cezasızlık için ‘rıza’ kavramına başvurabilecek. Geri çekilen tasarı ile iligili dün KADEM’in toplantısında konuşan Erdoğan, “Cinsel istismar yasasının meclise yeniden geleceğini umuyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER