Öcalan ile görüşe önce ‘koster bozuk’ şimdi ‘OHAL var’ engeli!

Ağırlaştırılmış tecrit uygulanan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşüne daha önce ‘koster bozuk’ diyerek engellenirken şimdi ise ‘OHAL’ gerekçe gösterilerek engelleniyor. Öcalan ile avukat ve aile görüşü başvurusu için avukatlar önümüzdeki hafta tekrar başvuru yapacak

İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ağırlaştırılmış tecritte tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüş yasağı devam ediyor. En son kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşen Öcalan, avuklarıyla 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana görüşmesi engelleniyor. Olağanüstü Hal (OHAL) öncesi “Hava muhalefeti”, “Koster bozuk” gibi gerekçelerle engellenen görüş şimdi ise “OHAL” gerekçesi ile engelleniyor.

Başvuru hazırlığı…

Askeri darbe girişimi ardından 59 kez yapılan avukat görüş başvurusunun 54’ü Bursa Ceza infaz Mahkemesi’nin kararı ile engellendi. Bir kez “Gemi Bozuk”, iki kez “Koşullar oluştuğunda haber verilecek” ve bir kez de mahkeme tarafından başvuru işleme konulmadı. 2011 tarihinden bu yana ise 563 kez yapılan avukat görüş başvurusu engellendi. 6 Ekim 2014 tarihinden bu yana da Öcalan’ın ailesi ve vasisi tarafından yapılan 119 görüş başvurusu da yine benzer gerekçelerle engellendi. Avukat görüş başvurusu önümüzdeki hafta Çarşamba ve Cuma günü, aile görüş başvurusu da Pazartesi günü bir kez daha yapılacak.

İmralı dış dünyaya kapalı!

Kürtlerin öncülüğünde Amed ve Avrupa’da Öcalan’ın akıbetiyle ilgili kaygıların artmasından dolayı başlattığı açlık grevi eylemlerinin etkisiyle 11 Eylül’de Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan’ın ile görüştürülmüştü. Bu tarihten itibaren İmralı kapıları yeniden dış dünyaya kapatıldı.

EN SON EKLENENLER