VAKAD’ın 13 yıllık geçmişi yok ediliyor!

Kapatılan VAKAD’da maliye memurları tarafından yapılan sayımda, derneğin banka hesabı, kütüphanesi, basın ve fotoğraf arşivleri, dosya, broşür, kitapçık ve bilgisayarlarına el konuldu. El konulan eşyaların yok edileceği belirtildi

Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek faaliyetleri durdurulan, ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Van Kadın Derneği’nin (VAKAD) 13 yıllık geçmişi de yok ediliyor. Maliye memurları tarafından büroda dernek yöneticilerinden habersiz sayım yapıldığı belirtilirken, derneğin banka hesaplarına, basın ve fotoğraf arşivine, kütüphanesine, bilgisayarlarına, dosyalarına ve yeni basılan kitapçıklar dahil tüm eşyalarına el konuldu. VAKAD’a ait tüm yazılı ve basılı eşyaların imha edileceği ise, dernek aktivistlerine bildirildi. Derneklerinin 13 yıllık geçmişinin yok edilmeye çalışıldığını belirten Zozan Özgökçe, tazminat haklarının da ellerinden alındığı bilgisini verdi.

AYM’ye başvuracağız

VAKAD nezdinde tüm kadın kurumlarına haksızlık edildiğini ifade eden Özgökçe, kadın derneklerine karşı talancı bir politika izlendiğini kaydetti. Özgökçe, Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunduklarını ve haklarını sonuna kadar savunacaklarını sözlerine ekleyerek uluslararası kadın örgütlerinden de dayanışma mesajları aldıkları söyledi. Özgökçe, yetkililerin bu uygulamanın kapatılan tüm derneklere yapılacağı bilgisini kendileri ile paylaşıldığını aktardı.

‘Hesaptan para çekemediğimiz için…’

Yapılanın hukuksuz olduğunu ifade eden dernek aktivistlerinden Münevver Ölmez de, kişisel eşyalarına da el konulduğunu hatırlatarak, “Tek yaptığımız her alanda kadına şiddete karşı mücadele etmekti. Birçok kişisel eşyamız ve emekle yaptığımız kütüphanemiz içerde kaldı. Yine derneğin ödemeleri için bir hesabımız vardı onu da kullanamıyoruz. Hesaptan para çekemediğimiz için derneğin kirası, telefon faturaları da öylece duruyor” diye belirtti.

Ölmez, özel eşyaları için Valiliğe verdikleri dilekçeden de bir netice almadıklarına ifade ederek, yapılan hukuksuzluğa karşı hukuki mücadele başlatacaklarını dile getirdi.

WAN

EN SON EKLENENLER