Kadınlar herhalde OHAL’e direniyor

HDP ve HDK’li kadınlar, OHAL düzenine dur demek, demokrasiyi savunmak için ‘Biz kadınlar OHAL’e karşı herhalde direniyoruz’ kampanyası başlattı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri, Olağanüstü Hal’e (OHAL) karşı başlattıkları “Biz kadınlar OHAL’e karşı herhalde direniyoruz” kampanyasının startını verdi. Kampanyanın duyurusu, HDP İstanbul İl Örgütü binasında düzenlenen basın toplantısıyla HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Sêrt (Siirt) Milletvekili Besime Konca, HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP İl Eşbaşkanı Aysel Güzel tarafından yapıldı.

‘OHAL’e dur demek için topyekun direniş’

Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Aysel Güzel, 15 Temmuz askeri darbe girişiminden snra Erdoğan ve AKP iktidarının kendi darbe sürecini başlattığını söyledi. Demokratik siyasetin önünün kapatılmaya çalışıldığını belirten Güzel, “İktidar muhaliflere saldırmak için OHAL’i bahane ediyor. Biz Kadın Meclisleri olarak OHAL’e dur demek için bütün demokrasi güçleri ile birlikte topyekun bir direnişi örgütlemek için kampanyayı başlatmış olduk” dedi.

‘OHAL’i kabul etmiyoruz’

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca ise, Adana Aladağ’da 1 görevli ve 11 çocuğun yaşamını yitirdiği yangını hatırlatarak, “Bu cinayeti kınıyoruz, 80 milyon nüfus olarak hepimizin bu cinayete karşı ayakta, sokakta olmamamız gerekiyor. Hükümetin bu durumu meşrulaştırmaya çalışması OHAL durumundan çok daha ağır bir süreç. Yapılan geleceğimize saldırıdır” diye konuştu.

Sözlerinin devamında “Kadınlarla beraber örgütlenmemiz, eylem yapmamız gereken bir süreci yaşıyoruz” diyen Konca, şöyle devam etti: “Biz toplumun yarısı olan kadınlar yıllardır devletin politikalarına karşı Türkiye ve Kürt kadın hareketi olarak yıllarca direnerek, bedel ödeyerek direndik. OHAL’in her haline karşı direneceğiz. Biz kadınlar OHAL sürecini asla kabul etmiyoruz”

‘Yaşam alanlarımızı AKP’ye teslim etmeyeceğiz’

HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit de, Aladağ’daki yangına ilişkin, “Yaşanan bu olay bize temel gerçekliği gösterdi, havuz medyasından yayın yapan, Saray’ın köşelerinde yazı yazanlar bu ülkede yoksulluğun nasıl bir gerçeklik olduğunu, çocukların nasıl kötü şartlarda okumak zorunda kaldığını o çocukların yangın merdiveni arkasında birbirine sarılarak can verdiğini tüm gerçekliği ile bize gösterdi” dedi.

Direniş hattının alanlarda bir bir kadınlarla yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Koçyiğit, “Kendi yaşam alanlarımızı AKP’nin politikalarına teslim etmeyeceğiz. Bütün yaşam alanlarımızı AKP politikalarına etkin mücadele hattını örgütleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Kaostan çıkışın yolu HDP’

HDP İstanbul İl Örgütü’nün kampanya için önceki gün yaptığı toplantıda konuşan İstanbul İl Eşbaşkanı Doğan Erbaş tekçi, ırkçı bir başkanlığa geçilmek istendiğini belirterek bu tehlike karşısında çeşitli siyasi oluşumların HDP ile daha da yakınlaştığını belirtti. Yaşanan baskılardan en çok HDP’li siyasetçilerin etkilendiğini belirten Erbaş, “Onlara tecrit içinde tecrit uygulanıyor. Partimiz tüm eksikliklerine rağmen yoluna devam ediyor” dedi. Kaostan çıkışın tek yolunun yine HDP olduğunu vurgulayan Erbaş, “Bu karanlık günleri aşacağız. OHAL’e hayır kampanyamızın startını da veriyoruz. Bu kapsamda halk, esnaf buluşmalarımız olacak” diye konuştu.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER