Gül’den OHAL uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla kendi adını taşıyan müzenin açılışında konuşan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, OHAL uygulamalarını eleştirdi ve Türkiye’nin köklü bir reform sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti

Yol arkadaşlarını tek tek tasfiye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi için açılış törenine katıldı. Başakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı törende konuşan Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin OHAL rejimi ile yönetilmesine tepki gösterdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, OHAL kabusundan kurtulunması gerektiğine dikkat çekti. Gül, parti kuracağı iddialarına değinerek, “Ben siyaset yapacak olursam Batı’dan, Avrupa’dan, başka yerden destek almam. Kendi halkımdan destek alırım. Ben cumhurbaşkanlığı görevimi büyük bir onur ve şerefle bıraktım, yol arkadaşıma devrettikten sonra belki 40 kez soruldu ve açıkladım ‘aktif siyaseti bıraktım’ diye. Art niyetli çevreler bunu ortaya atıyorlar. Parti nasıl kurulur çok iyi bilirim” ifadelerini kullandı.

Türkiye normale dönmeli

OHAL uygulamalarına da değinen Gül, “Suçlu suçsuz ayrımları çok önemli bu konularda çok dikkatli olmak gerekir. Bir an önce Türkiye’nin bu ortamdan çıkıp geleceğe tekrar bunu arkasında çok kötü bir kabus gibi arkasında bırakmasını arzu ederim” dedi. Gül, demokrasinin reformcu bir niteliği olduğuna vurgu yaparak, “Nasıl yaptığınız şeyler köklü bir reform süreci içerisinde bizi ileri taşıdıysa da yine aynı şekilde bu reform süreci gerçekleşecektir” dedi. Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile ilişkilerin askıya alınması kararını da değerlendiren Gül, Avrupa Birliği için Türkiye’nin yaptığı reformların Türkiye’yi güçlendirdiğine dikkat çekti. Gül, Avrupa’ya üyelik ile ilgili yürütülen sürecin öldürülmemesi gerektiğini ifade etti.

Gül’e teşekkür etti

Gül’ün ardından konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Abdullah Gül ile yol arkadaşlığının 1960’lı yıllara dayandığını anlattı. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimini kendi lehlerine çevirdiklerini savundu.

KAYSERİ

EN SON EKLENENLER